Черкаський діалект

Тут говорим обо всём, что не вписывается в тематику других разделов

Модератори: Shurik, Модераторы форума

Повідомлення ШАМПАНЬ » Чет листопада 11, 2010 19:59

Mykola STARyy написав:Почалося все з з "Ми так любимо українську мову, а ти, Шампань її паскудиш", а закінчилось"і край твій бандитський, і історії в тебе нема, і ти ніхто і звуть тебе ніяк"
Рубайте тему, добрА не буде.
... :shock: і це кажуть оті- "рускоязичниє"...
Востаннє редагувалось ШАМПАНЬ в Чет листопада 11, 2010 20:16, всього редагувалось 1 раз.
У незалежній державі, не державною мовою розмовляє гість, полонений або окупант. (Карл Маркс)
www.shampantrans.com.ua
ШАМПАНЬ
Участник движения

Повідомлення: 1445

Повідомлення ШАМПАНЬ » Чет листопада 11, 2010 20:09

Voditel написав:Неужели никто не задумывался над тем какой раб самый лучший для своего хозяина? :(
Для Росії- руськоязичний. Тому що 2004 за помаранчивих лохотронщиків, голосував вась захід (за європейський вибір), за ригіони, весь південь і схід (російськомовні), бо був обіцяний союз з Росією. То що мова не предросполагає до рабства? яке запитаєте рабство?
Уявим таку картину, ми в "союзі" і кремлю очередний раз вздумається десь в Чичні чі Грузії чі Карабасі, чі Молдові повоювать. І я, як тато кримльовський, собі подумаю, куди краще нехай гроби почтою ідуть, до мене в Москву!? Чи може десь на Україну... Яке б було моє рішення? А ви кажете що язик ваш це просто так..., ні не просто, тому що ви запрограмовані кимсь колись раби...
У незалежній державі, не державною мовою розмовляє гість, полонений або окупант. (Карл Маркс)
www.shampantrans.com.ua
ШАМПАНЬ
Участник движения

Повідомлення ШАМПАНЬ » Чет листопада 11, 2010 21:53

ШАМПАНЬ написав:Дуууже хотів би, щоб Айрі, Зен, Новічок, пояснили мені тупому, бузграмотному, в чом саме ця безграмотність заключається. Ще б хотілось про себе мені б узнать із любих моїх постів на форумі за весь час мого тут існування, де я робив ось таке як писав Зен: Хто це робить і навіщо, це окрема тема, а ти, як раз і виступаєш пропагандером цього явища - спотворення української мови під виглядом наявності, якогось там "мєсного черкаського діалекту".
Я то колись і писав що розмовляю на місцевому діалекті яким і горжусь..., ну щоб я його пропогандував, чі спотворював Українську мову :shock: ...
Прикол ще втому що "русскоязичниє" мене Україномовного обвиняють в спотворенні мови якимсь там діалектом....
Цей "діалект" я перечислив чуть повище... жуууть яка спотворена, безграмотна, язиковомова...
А все іще жду :evil:
www.shampantrans.com.ua
ШАМПАНЬ
Участник движения

Повідомлення Yalta_biker » Чет листопада 11, 2010 22:50

ЭЭЭЭ, друзья, вас тавой... понесло...
Я пишу по-русски потому что почти все 30 своих лет прожил в Ялте, не считая универа в Харькове. Где я жил в комнате с пацанами из Нежина, Яремче, Хмельницкого и Черновцов. Ну так вот получилось. И чудно мы понимали друг-друга и дружили, и я потихоньку выучил мову до разговорного уровня. Но не так грамотно, чтоб писать мовою - я просто не буду ее позорить (и себя тоже своей неграмотностью). Однако, считаю я себя Украинцем. Тихо, так, про себя. Правда, одна из любимых футболок - "Дякую тобi, Боже, що я не москаль". росию и ее граждан предпочитаю не касаться и не иметь с ними вообще ничего общего. Это опять же мое личное мнение, которое я никому не навязываю. Печально что на данный момент москальское правительство купило себе угодную власть у нас. Целиком согласен что население москалятии - наглухо зомбировано. Но заводить на форуме УАЗ-клуба срач, достойный удафф.ком или демотиваторы - это как то неправильно.
ИМХО
Вот ударишь напильником по голове - больно, не ударишь - скучно. Парадокс…
Yalta_biker
Участник движения

Повідомлення: 1382

Повідомлення zen » Чет листопада 11, 2010 23:11

ШАМПАНЬ написав:
ШАМПАНЬ написав:Дуууже хотів би, щоб Айрі, Зен, Новічок, пояснили мені тупому, бузграмотному, в чом саме ця безграмотність заключається. Ще б хотілось про себе мені б узнать із любих моїх постів на форумі за весь час мого тут існування, де я робив ось таке як писав Зен: Хто це робить і навіщо, це окрема тема, а ти, як раз і виступаєш пропагандером цього явища - спотворення української мови під виглядом наявності, якогось там "мєсного черкаського діалекту".
Я то колись і писав що розмовляю на місцевому діалекті яким і горжусь..., ну щоб я його пропогандував, чі спотворював Українську мову :shock: ...
Прикол ще втому що "русскоязичниє" мене Україномовного обвиняють в спотворенні мови якимсь там діалектом....
Цей "діалект" я перечислив чуть повище... жуууть яка спотворена, безграмотна, язиковомова...
А все іще жду :evil:

Ну, по перше, друже, не жду, а чекаю, та то таке.
А по-друге, я писав не безграмотний, а малограмотний, а це трохи різні речі. По-третє, а чтого саме ти чекаєш (чи ждеш)?
І на останок, я не рускоязичний, я російськомовний, бо (тому що) російська мова це моя рідна мова і я не маю бажання на догоду комусь її цуратися. Мої діти, на відміну від мене, знають по чотири мови, а я лише дві, нажаль. Але розмовляти, а тим паче писати так, як ти, мені не дозволяє моє виховання і моя повага до української мови.
Тому, друже, розмовляй, як тобі подобається на своєму унікальному, як ти вважаєш, "черкаському діалекті", але пиши повідомлення українською мовою хочаб з поваги до тих, хто проживае не на черкащині і не володіє твоїм унікальним діалектом.
До речі Вєрка Сердючка родом не з Черкащини? :D
УАЗ - "Проходимец", в смысле бездорожник.
zen
Участник движения

Повідомлення: 826

Повідомлення Voditel » Чет листопада 11, 2010 23:21

Саид написав:Самый лучший раб, это раб который уверен, что он свободен. (с) не мое.

Уряяяяяя :D

И кто из нас уверен, что он не раб?
Зображення
Voditel
Член клуба

Повідомлення: 3464

Повідомлення Voditel » Чет листопада 11, 2010 23:33

Mykola STARyy написав:
Voditel написав:...

Во первых я твои посты ахинеей не называл и лично тебя не оскорблял так что пора извинится.

...
Нема, проблеми, прошу пробачення.
Заодно поясню, що коли Ви говорите, "вийди з хутора" "малороссия", закликаєте бути готовим до рабства, то я вважаю себе вправі продовжувати розмову в відповідному тоні, навіть не переходячи на "ти". Страуса винесем за дужки :lol:
До речі "извинитЬся пишеться з мяким знаком, раз у нас тема присвячена грамотності :D

Я ведь басню уже привел. Видимо вы не настроены на конструктивный диалог подразумевающий анализ прежде всего своих суждений. А хотите спорить и видеть только то, что вам понятно.

Мыслить стереотипами это просто и понятно: москали зомбированы, америкосы тупые, в европе свобода слова и т.д.

Я же понял и пытаюсь вас убедить в том, что это не правильно и как раз именно из-за такого мышления и происходят войны и другие плохие вещи (для начала советую почитать Адика, поймете почему его запретили).
Зображення
Voditel
Член клуба

Повідомлення Voditel » Чет листопада 11, 2010 23:36

А вот меня интересует следующий вопрос. Если мова такая крутая (это я по москальски) то почему она должна исчезнет в стране Украине если не заставлять ее использовать? Ведь зомбирование нашего населения идет именно в этом ключе, или я ошибаюсь?
Зображення
Voditel
Член клуба

Повідомлення Voditel » Чет листопада 11, 2010 23:41

ШАМПАНЬ написав:
Voditel написав:Неужели никто не задумывался над тем какой раб самый лучший для своего хозяина? :(
Для Росії- руськоязичний. Тому що 2004 за помаранчивих лохотронщиків, голосував вась захід (за європейський вибір), за ригіони, весь південь і схід (російськомовні), бо був обіцяний союз з Росією. То що мова не предросполагає до рабства? яке запитаєте рабство?
Уявим таку картину, ми в "союзі" і кремлю очередний раз вздумається десь в Чичні чі Грузії чі Карабасі, чі Молдові повоювать. І я, як тато кримльовський, собі подумаю, куди краще нехай гроби почтою ідуть, до мене в Москву!? Чи може десь на Україну... Яке б було моє рішення? А ви кажете що язик ваш це просто так..., ні не просто, тому що ви запрограмовані кимсь колись раби...

Руслан, ты вроде умный мужик, я уже несколькими постами выше на это ответил.

Союз кстати может быть разный, например ВТО или Зона свободной торговли. Такие формы союза не подразумевают воевать за других, а вот НАТО и ОДКБ да. Вот поэтому я против вступления в военные союзы.
Зображення
Voditel
Член клуба

Повідомлення Вовчок » П'ят листопада 12, 2010 0:06

Читав, читав... :?

Про що ви сперечаєтесь!? Чи ж воно того варте!?

Поняття "сучасний правопис" та "літературна мова" існують не окремо, а невід'ємно від понять "наріччя", "діалект", "говірка".
Я не стаю на чиюсь сторону і не повчаю, а лише нагадую, що мова - не лише підручник радянських чи незалежних часів.
Кожен з нас має природне право на власну думку і право чинити так, як думає! Таж і співрозмовник має це право...
І зовсім вже не личить повчати одне одного "правильності"... особливо з огляду на те, що навіть наша розповсюджена російськомовність миттєво видає свою справжню національність українськи побудованими реченнями, характерною зміною приголосних тощо. :wink:

Дозволю собі навести цитату з енциклопедії: "Всі сучасні літературні мови є сумішшю тих чи інших стародавніх мов, оскільки включають певні елементи лексики і граматики цих мов. Тобто сучасні літературні мови - це колишні суржики. Будь-яку літературну мову можна розглядати як певний стандарт, введений суспільством у власних інтересах, зокрема для спрощення і стандартизації господарського життя. Відомо, що всі стандарти - річ минуща, тому рано чи пізно всі сучасні літературні мови світу мусять відійти у минуле і дати дорогу новим літературним мовам, новим стандартам, які очевидно виникнуть як певні суржики (суміші) на базі вже існуючих стандартів."

З повагою до всіх русо-українофобів та україно-русофілів. :D

P.S. Ви, замість ото сваритися, ліпше гукніть мене, як десь трапляться на продаж праві дверцята на ГАЗ69... Будьласка.
Вовчок
Участник движения

Повідомлення: 552

Повідомлення Voditel » П'ят листопада 12, 2010 0:25

Вовчок написав:Кожен з нас має природне право на власну думку і право чинити так, як думає!

Это тот вопрос сосуществования индивида в обществе который не решён. Например мне нравится ездить 200 по городу, но я так не делаю ибо это опасно для окружающих, для тебя например, а другому на нас плевать. И как найти ту грань личной свободы и контроля государства?

Кстати, а в чем кстати разница между государством и страной?
Зображення
Voditel
Член клуба

Повідомлення Вовчок » П'ят листопада 12, 2010 0:53

Voditel написав:в чем кстати разница между государством и страной?

Страна - це певна територія та спільність людей, що їх єднає історія, традиції, мова, клімат...
Государство - політична та адміністративна надбудова над спільнотою людей, створена тою ж таки спільнотою в міру поглиблення розподілу праці та відходу від натурального господарства.

Нині "держава" є глибоко паразитичним та деструктивним елементом суспільного існування людей. Будь-яка держава. Така моя особиста думка.
Вовчок
Участник движения

Повідомлення Voditel » П'ят листопада 12, 2010 0:57

Вовчок написав:Нині "держава" є глибоко паразитичним та деструктивним елементом суспільного існування людей. Будь-яка держава. Така моя особиста думка.

Я тоже так думаю (или почти так), но если избавится от аппарата государства кто будет контролировать летающих 200 по городу? Или выколачивать деньги из народа для полета в космос, разработку лекарства от СПИДа и т.д.? Вот на эти вопросы ответа я пока не нашел.
Зображення
Voditel
Член клуба

Повідомлення Вовчок » П'ят листопада 12, 2010 1:17

Мабуть пошук відповіді на ці питання лежить поза межами теми "черкаського діалекту" :wink: .
Вовчок
Участник движения

Повідомлення Olexa » П'ят листопада 12, 2010 1:53

Voditel написав:
Вовчок написав:Нині "держава" є глибоко паразитичним та деструктивним елементом суспільного існування людей. Будь-яка держава. Така моя особиста думка.

Я тоже так думаю (или почти так), но если избавится от аппарата государства кто будет контролировать летающих 200 по городу? Или выколачивать деньги из народа для полета в космос, разработку лекарства от СПИДа и т.д.? Вот на эти вопросы ответа я пока не нашел.

А з кого складається цей гадський державний апарат? З одного лише Уль'янова, Джуґашвілі тощо? Чи не лише з нього?

У нас від совка залишився прикрий соціальний договір суспільства з державою. Держава створює закони, що суперечать один одному, і здоровому глузду, виконувати які повністю неможливо в принципі. Але дозволяє їх порушувати. Але залишає собі можливість у будь-який момент покарати за їх порушення. А громадяни, зі свого боку, широко користуються можливістю порушувати. А коли їх за це іноді ловлять, вони сприймають це за належне, бо вони вдячні за те, що їм в цілому дозволяють ці закони порушувати. Хоча насправді закони недолугі, такі, яких не повинно бути в принципі. А держава ще й використовує таку схему для того, щоб і відповідальність за порушення (матеріальну) заганяти в тінь (хабарі). І громадяни радо на це йдуть. Кругова порука. Коло.

Візьмімо, наприклад, знаки заборони зупинки і стоянки у Києві. Ану, яке співвідношення кількости знаків "стоянку зборонено" до кількости знаків "зупинку заборонено"? Хтось може пригадати хоча б три знаки "стоянку заборонено" на весь Київ? А у великій кількости випадків об'єктивно достатньо заборонити лише стоянку: якщо водій там зупинится, щоб висадити пасжира, і рушити далі, на рух це суттєво не вплине. Натомість, у нас під більшістю знаків "зупинку заборонено" - стоянки. І після зупинок громадського транспорту постійно стоять таксисти, що змушує тролейбус чи маршрутку виїжджати у другий ряд, щоб рушити з зупинки (при цьому швидкість мінімальна, а якби таксист стояв далі, то тролейбус на швидкости об'їхав би його швидше, і швидше повернувся би у перший ряд). Хто стоїть під знаками "зупинку заборонено" і після зупинок громаського транспорту? Знаходите собі виправдання? Так на це і розраховано. Коло.

Чому в Києві не повернули знаки "80" на дорогах з шістьма та більше смугами та фізичним роздільником? Тому, що штрафів (хабарів) більше хочуть? Чи й тому, що водії їздять "+20", а після зупинок стоять таксисти? Коло.

Кому розривати коло? Може, тому, кому щось не подобається? Державній машині все подобається, вони отримують регулярний потік хабарів. А тоді кому?

Слабо дотримуватися законів формально, і вимагати їх адекватности? Коли ти формально дотримуєшся недолугих законів, тоді ти отримуєш моральне право вимагати приведення їх до адекватного вигляду. Якщо ж ти не дотримумуєшся законів, чого тобі взагалі скаржитися на їх недолугість, якщо тобі дозволяють їх не дотримуватись? Слабо їздити "60" там, де обмеження "60", і відповідати за свої порушення, якщо таки скоїш, а не відкупатися? Тоді ти зможеш з такими, як ти, виїхати на Столичне шосе у час, коли членовози летять на свою "працю", зайняти усі чотири смуги, і проїхати по них 60 з початку в кінець. І вимагати, щоб там було встановлено швидкісний режим, адекватний характеристикам дороги. А можливо, й спеціально збиратися не доведеться.

І не треба казати, що дотримуватися формально абсолютно всього неможливо. Звісно, на це й розраховано. Не треба одразу абсолютно всього. Шукай можливости, переоцінюй свої підходи. Починай з чогось. Дорогу здолає той, хто йде.
Olexa
Член Совета Клуба, Админ форума

Повідомлення: 7741
Машина: УАЗ 31602

Поперед.Далі

Повернутись до Круглый стол

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість