Черкаський діалект

Тут говорим обо всём, что не вписывается в тематику других разделов

Модератори: Shurik, Модераторы форума

Повідомлення zen » Суб листопада 13, 2010 12:32

Mykola STARyy написав:Я от думаю, чому в мене Русланова "чиста мова" не викликає негативу. Напевно тому що її ніхто не перейме, це тільки його. Уявіть, він почне писати літературною українською чи російською, це буде Шампань?
До яких меж будем заставляти його писати грамотно? Якщо на 100%, то всім треба забути про "мне нравитЬся", "борот_ся", звертання на "ми" -"смотрим, покупаем", хто буде визначати процент?
А Олексій правий, української стало набагато більше. І Руслан в цьому також винен.

Так тут мова іде не про те, як Руслан говорить. Хай собі говорить, як він звик чи як йому подобається, це його особисте право. Тут мова іде про те, що не треба підмінювати поняття. Розмовна мова це одне, а писемна мова це інше. Руслан намагається довести, що він пише украньскою мовою але черкаським діалектом, а йому пояснюють, що черкаського діалекту в писемній українській мові немає. А то завтра волиняни будуить писати волинянським діалектом, поліщуки (Чернігів) будуть писапи своїм діалектом, подляки, галичани, гуцули, та інші - своїм діалектом і де тоді подінеться українська мова? Ми ж перестанемо розуміти один одного. Ось що я маю на увазі. Розмовляти так, як прийнято в місцині де живеш то є одне, а писати "діалектом" це зовсім інше.
Руслан сам по собі колоритний чоловяга, але таким чином він ще більше намагається виділитися серед інших. А що занадто, то нездраво.
Що стососується "жахнуть у дьосна". Коли у нерозумних людей (не вживаю слово дурень) немає інших аргументів, тоді вони ідуть і "жахають" один одного у "дьосна". Я віддаю перевагу іншому "жахнуть по соточькє", а може й по дві.
Востаннє редагувалось zen в Суб листопада 13, 2010 21:13, всього редагувалось 1 раз.
УАЗ - "Проходимец", в смысле бездорожник.
zen
Участник движения

Повідомлення: 826

Повідомлення Бармалей » Суб листопада 13, 2010 13:37

Я, как невольный автор этой темы, убедительно прошу завязывайте.. :cry: Давайте жить дружно! :lol: И не курите больше єту дрянь. :shock:
Не знаю броду лезу в воду !
Бармалей
Участник форума

Повідомлення: 119

Повідомлення Voditel » Суб листопада 13, 2010 14:46

Mykola STARyy написав:
Voditel написав:Мыслить стереотипами это просто и понятно: москали зомбированы, америкосы тупые, в европе свобода слова и т.д.

Я же понял и пытаюсь вас убедить в том, что это не правильно и как раз именно из-за такого мышления и происходят войны и другие плохие вещи (для начала советую почитать Адика, поймете почему его запретили).
Я Вам поясню на чому грунтуються мої "стереотипи", як Ви кажете. Мої діти закінчили європейські університети, живуть і працюють в Європі, Їздять по всьому світу і ні(на жаль) в Україні, а тим більше в Росії і її союзах подібного рівня життя для себе не бачать. Можете мені сказати, діти звичайного механіка в Росії мають такі можливості? Щоб мати такий рівень життя в союзі з Росією, скільки треба часу? А їм уже от-от тридцятка.
Не треба мені "для начала" читати, начала давно на власному прикладі пройдені. Подивіться на можновладців, де їх діти вчаться, в МГУ, МВТУ, га? То-то! А Ви кежете, хтось прагне на схід.

Я жил в США 5 (ну почти 6) лет и их уровень жизни знаю очень хорошо.
Европа она большая, в каких странах живут ваши дети?
Европу не разворовывали собственные политики на протяжении десятилетий. Наоборот и США и СССР вбухали туда столько денег, что наверное и сосчитать невозможно. Сейчас кстати деньги заканчиваются, посмотрим на их уровень жизни лет через 10.

Я таки не понял, вы тему вообще читаете? Я призываю не вступать не в какие союзы и т.п. на протяжении лет 50 ибо считаю, что нынешние правители (независимо из какой партии) не могут в принципе думать о стране. Их дети за границей, деньги (это самое главное) тоже за границей и т.д.

А мечты о том что кто-то построит нам светлое будущее у нас уже были и каждый раз это приводило ... сами знаете к чему.

Недавно видел статистику швейцарских финансистов: в 1991 году - Поляки, Украинцы и Русские получали примерно по 1200-1400 долларов год. В 2009 году - Польша 8000, Украина 2400, Россия 10000 долларов США в год. Статистику они ведут правильно и обрезают самый низ и верх пропорционально, поэтому Ахметов или Абрамович туда не по подают. В западной европе 20000-40000 в год. Из тройки РФ, Украина, Польша лучше всего (для большинства) выглядит Польша, там больший процент людей именно со средней зарплатой. В РФ начальство получает много (20000-40000), а большинство ниже среднего. Про Украину думаю и так все понятно.

Но только от присоединения к РФ или ЕС мы не будем получать столько сколько они, только мы сами можем вытащить себя на тот уровень. И не благодаря ЕС или РФ, а вопреки.
Зображення
Voditel
Член клуба

Повідомлення: 3464

Повідомлення ШАМПАНЬ » Суб листопада 13, 2010 19:19

zen написав:
Да не з"їзжджай. Я тут на форумі відписуюсь трохи більше року. Ти говорив, що я малограмотний, розмовляю на якомусь діалекті, пишу хрін (зазвичай у постах не вживається, бо вважається лайкою) знає на якій мові, і саме головне- поганю українську мову. Доведи це на прикладі, або вибачся. А потім, друже, і все таке, тільки будь ласка, в десна жахаться (жаргон) давай таки не будемо.
А тепер порахуй скільки ти зробив помилок у п`яти реченнях і сам собі вистав оцінку.
Якщо моя "безграмотність" уже тягне на 13 сторінок..., придлагаю відкрить тему: Шампань + Безвиходний, і середньо статистична граматика Українця, проти літературної мови чистопородного кацапа! :D
Побачим на скільки сторінок потягним!
У незалежній державі, не державною мовою розмовляє гість, полонений або окупант. (Карл Маркс)
www.shampantrans.com.ua
ШАМПАНЬ
Участник движения

Повідомлення: 1445

Повідомлення ШАМПАНЬ » Суб листопада 13, 2010 19:23

SalvaDoR написав:Все це фігня)Головне не говорити "Азаровським язіком",над якими я угораю до цеї пори :lol:
Я б Український вивчив би тільки за те, що її вивчив Азаров! :D
У незалежній державі, не державною мовою розмовляє гість, полонений або окупант. (Карл Маркс)
www.shampantrans.com.ua
ШАМПАНЬ
Участник движения

Повідомлення Voditel » Суб листопада 13, 2010 19:24

Осталось 7 страниц, правильной дорогой едем.

Кстати сегодня попалось:

http://www.finam.ru/analysis/forecasts010C9/default.asp

Вот тут обратите внимание на цвет:

http://gtmarket.ru/news/state/2009/10/06/2192

Просьба к ШАМПАНю, я не владею польским поэтому выложи из статистику по инвестициям (но только внутренний взгляд.)
Зображення
Voditel
Член клуба

Повідомлення: 3464

Повідомлення ШАМПАНЬ » Суб листопада 13, 2010 19:26

iiiiaaaa написав:
ШАМПАНЬ написав:...в дьосна жахаться давай таки небудим.

Пачему Зображення
Зображення
Да є вже в мене один москаль для цього..., боюсь другий це вже забагато... :D
www.shampantrans.com.ua
ШАМПАНЬ
Участник движения

1

Повідомлення dobrojelatel » Нед листопада 14, 2010 0:23

тсссс.. я просто так... а вы видили как Рафик пишет, и безнаказанно :lol:
не такий я вже і добрий,... чи добрий,... це питання мене дратує.
ntk/ О67 ЧЧ ОО 22 I
dobrojelatel
Член клуба

Повідомлення: 1436
Телефон: 0674400221
Машина: 3163

Re: 1

Повідомлення Валериус » Нед листопада 14, 2010 10:28

dobrojelatel написав:тсссс.. я просто так... а вы видили как Рафик пишет, и безнаказанно :lol:

Ты-б так писал на ливанском как Рафик на русском. :lol:
admin KIA-club Ukraine
LandRover Discovery 2.5Tdi
УАЗ-452 "бухлобус"
Валериус
Участник форума

Повідомлення: 48
Машина: УАЗ-452

Повідомлення Айри » Пон листопада 15, 2010 4:48

zen написав:До речі, психологи кажуть, що мова людини відображає її внутрішню природу.
Якщо вона говорить суржиком, то вона і думає суржиком, а, отже в неї у голові навсрізь суржик той і життя в неї таке, ні туди ні сюди.

Руслан сам по собі колоритний чоловяга, але таким чином він ще більше намагається виділитися серед інших.
А що занадто, то нездраво.

Однією фразою: ця людина - типовий "нарцис". :D
Каждый человек - эгоист, поэтому больше всего любит то, во что больше вложил себя...
Всегда улыбайся... Себе жизнь продлишь, друзей порадуешь, врагов побесишь.

http://aerie.io.ua
Айри
Участник движения

Повідомлення: 5818
Машина: УАЗ-31601

Повідомлення Olexa » Пон листопада 15, 2010 12:05

Voditel написав:Вот тут обратите внимание на цвет:

http://gtmarket.ru/news/state/2009/10/06/2192

Ось, доречі, в мене часто викливають посмішку карти якихось показників, у яких РФ представлено однією територією. У деяких випадках коректніше було б представляти по федеральних округах.
Olexa
Член Совета Клуба, Админ форума

Повідомлення: 7741
Машина: УАЗ 31602

Re: 1

Повідомлення Olexa » Пон листопада 15, 2010 12:08

Валериус написав:
dobrojelatel написав:тсссс.. я просто так... а вы видили как Рафик пишет, и безнаказанно :lol:

Ты-б так писал на ливанском как Рафик на русском. :lol:

О! Це дуже правильний приклад.

Взагалі-то у за мережевим етикетом заборонено чіплятися до правопису інших користувачів. Просто в нас форум з м’яким (або заформалізованим) модеруванням, тому перший, хто зробив зауваження ШАМПАНеві, не отримав санкції (бо наші Правила її не передбачають).
Olexa
Член Совета Клуба, Админ форума

Повідомлення: 7741
Машина: УАЗ 31602

Повідомлення nosar » Пон листопада 15, 2010 12:15

вСЕм привет шо ттут за движ развился на 13,5 листов, Кто ту на Брата ШаМПАНЯ Наезжает Шо Вин Пише на той мови шо кому то непонятно читать я все 13 страниц не осилил поентому пишу кратко если кому шо непонятно то и нечитайте или тут щас еще и экзаменя надо сдавать на каком диалекте на какой мове как пишеться так и пишеться темболле шо так колоритно как Пишет Шампань никто не может , ежли завидно то так и скажите а подгонять под какойто стандарт всех так это мы уже проходили мы ж вроде не служим советскому Союзу Мы вот Вчера с Двуликими Сидели на ГаПЛЫКЕ и Мозговали шо Вскоре у Вас дЕнь Варенья Клуба и Надо Вам замутить КаКОЙТО ПОДАРОК ВОТ ОБ ЭТОМ Надо Думать о светдлом и великом а нео каких то диАлЕкТАХ пРИвЕТ вОвА

Кстате Спасибо Нейке за Календарик очень класно сделано порадовали на Славу Особенно Альтер Класно Получился ПривЕТ вОвА
Востаннє редагувалось nosar в Пон листопада 15, 2010 12:18, всього редагувалось 1 раз.
ПривЕТ ВоВа.
Фотки Тута http://www.nosar.io.ua/
ШниВА ГАвмНО
UT4UJA
nosar
Участник движения

Повідомлення: 301

Повідомлення nosar » Пон листопада 15, 2010 12:17

:roll:
ПривЕТ ВоВа.
Фотки Тута http://www.nosar.io.ua/
ШниВА ГАвмНО