Mykola STARyy написав:Я от думаю, чому в мене Русланова "чиста мова" не викликає негативу. Напевно тому що її ніхто не перейме, це тільки його. Уявіть, він почне писати літературною українською чи російською, це буде Шампань?
До яких меж будем заставляти його писати грамотно? Якщо на 100%, то всім треба забути про "мне нравитЬся", "борот_ся", звертання на "ми" -"смотрим, покупаем", хто буде визначати процент?
А Олексій правий, української стало набагато більше. І Руслан в цьому також винен.
Так тут мова іде не про те, як Руслан говорить. Хай собі говорить, як він звик чи як йому подобається, це його особисте право. Тут мова іде про те, що не треба підмінювати поняття. Розмовна мова це одне, а писемна мова це інше. Руслан намагається довести, що він пише украньскою мовою але черкаським діалектом, а йому пояснюють, що черкаського діалекту в писемній українській мові немає. А то завтра волиняни будуить писати волинянським діалектом, поліщуки (Чернігів) будуть писапи своїм діалектом, подляки, галичани, гуцули, та інші - своїм діалектом і де тоді подінеться українська мова? Ми ж перестанемо розуміти один одного. Ось що я маю на увазі. Розмовляти так, як прийнято в місцині де живеш то є одне, а писати "діалектом" це зовсім інше.
Руслан сам по собі колоритний чоловяга, але таким чином він ще більше намагається виділитися серед інших. А що занадто, то нездраво.
Що стососується "жахнуть у дьосна". Коли у нерозумних людей (не вживаю слово дурень) немає інших аргументів, тоді вони ідуть і "жахають" один одного у "дьосна". Я віддаю перевагу іншому "жахнуть по соточькє", а може й по дві.