cat-yellow написав:і часто чую, нашо тобі той УАЗ, хочеш в г...но - візьми ниву...
Мав нагоду побувати у Монголії років десять тому. Так от "УАЗ" претендує на звання "народного автомобіля" там.
Сказати, що там їх якось дуже "готують" не можу. Підсилюють кузов, плюс багажник на дах.
Якщо їдуть кудись в степи - то мінімум, у парі (дві машини). Один страхує іншого.
Товариш запросив "зганяти на риболовлю"....За їхнім мірилом, це 600 кілометрів в одну сторону ("домашнє діло"). Декілька бродів переїзджали і все степами/горами. Їздили, щоправда, на "санітарці" (двигун 2,9), але принцип не змінюється: у монголів це "своя машина".
Так от головне: цінять "УАЗ" там саме за простоту і примітивність, за невибагливість конструкції.
Заходиш у якийсь магазин в селі. Товари різні, а у куточку лежить "джентельменский набір" (прокладка головки блока, свічки, комутатор, провода ВН, свічки, помпа та інше саме для УАЗ).
Один раз в степу бачив розкладені на ковдрі поршні з двигуна і монголів, які його "крутили".
Одночасно з цим у них Land Cruiser і усіляких "кросоверів" навкруги стільки, як у нас "жигулів".
Але, якщо треба їхати "на дальняк" - то на першому місці "козел". На другому - "санітарка".
Ми колись засіли у річці (не там переїздили, де можна, й сіли мостом на лід). То місцеві приїздили на допомогу теж на "козлі".
Була у товариша й "Нива" (у Монголії). Машина більш комфортніша, але не скажу, що її можна порівнювати з УАЗ-ом.
"Нив" можна було зустріти найчастіше в Улан-Баторі, та й то дуже-дуже мало (майже "на пальцях однієї руки перерахувати").
cat-yellow написав:я думав, що це буде "have fun" для всіх, а виявилось, що ні... думав, що батьки всіляку городину, будівельні речі і тому подібне - будуть возити, а виявилось, що там "фу-у-у-у, не хочем, нашо воно треба", краще взяти бус і з прицепом поїхати...
То називається:
"Ваша Галя балувана....."
Я десь бачив у тебе фото з піском у кузові: не думаю, що бус так вже й добре заїде у кар'єр за піском (у частині випадків заїде, а інколи й ні).
cat-yellow написав:потішився - хай хтось інший спробує
Купив, ввалив "трохи" грошей.....
cat-yellow написав:я так розумію, що не подобається сам УАЗ, тобто якест там, скажімо Suzuki Jimny, або тому подібне - нормально було би...
На мій погляд, то "наслідок бідного дитинства" (не у прямому розумінні цього слова). Коли ми нічого не бачили, а в 90-х "відкрився кордон" і побачили "справжні машини" й досі "не наїлися".
Он японці: у них "самий писк" купити "за нЬємЄряно бабла" УАЗ-а й гратися з ним.
Поїхали ми з приятелем смажити шашлик під Улан-Батором. Їхали на Ford Explorer. Треба було (у квітні) піднятися на гору, де був майданчик і там було місце для багаття. Полізли ми на гору "на джипі".....снігу було сантиметрів 15-20, але того, що вже почав танути (весна надворі, а в горах ще лежить). Доїхали до половини дороги і почали сповзати набік, поки майже не "лягли" лівим бортом на дерево. Нічого не поробиш, треба кликати допомогу.
Товариш зателефонував приятелю-монголу. Той приїхав на допомогу....на "санітарці" з 5 монголами. Руками виштовхали того Ford-а, і їхати він міг тільки донизу. Вгору - "не лізе" і все.
Так от я заліз до "санітарки", і по тому мокрому снігу піднявся нагору й спустився донизу. Лізе, "зараза"! Колесами гребе сніг, але лізе! Гума звичайна стандартна була, яка з заводу йде.
От саме за це мені й подобається ця "бляшанка", бо у такі моменти пізнаєш:
Понти - понтами, але УАЗ реально "всюдихід", а на "тіпа жип"!
Але жінки, то жінки. Вони уявляють ще й те, що, мовляв, на УАЗ ти виглядаєш як "бідний лох і неудачнік", а на якомусь Pajero/L-Cruiser - "як нормальний пацан" ("не гірше, ніж усі"...).