Почалась ця історія у сиву давнину... Брат отримав посвідчення водія ще за часів Радянського Союзу, десь у 1985 році. Таку собі книжечку разом із талоном попереджень, у яких тоді проколювали дірки за порушення. Збереглись ті документи в гарному стані: непотерті, не"подірявлені".
Тепер близьке минуле. Якось, зимою, зупинили ДАІшники брата на КП на вул. Богатирській і при перевірці документів здійняли гембель, мовляв, права старого зразка! А це те ж саме, що недійсні! Ігор цілком резонно заперечив, що посвідчення не має терміну дії і не підлягає періодичній заміні чи "вклеюванні нової фотокартки при досягненні певного віку"... Відбився...
Субота 18 липня 2009 року. Теж саме КП, схоже, той же самий прапорщик ДАІ. Результат: постанова про адміністративне порушення пункту 2.1 ПДР "відсутність талону попереджень до посвідчення водія", мотивація інспектора грунтується на тому, що той талон, що брат має, вже зовсім не талон
. Брат написав у протоколі про свою незгоду і про те, що талон має і для перевірки надав.
Постанова вимагає штраф у 400 з чимось грн.
Я переглянув постанови Кабміну, які стосуються запровадження нових стандартів номерних знаків, посвідчень водія та реєстраційних документів на ТЗ: жодна з цих постанов НЕ СКАСОВУЄ попередніх стандартів, НЕ ОГОЛОШУЕ обов'язкової заміни старих номерів та документів на документи нового зразка!!! За логікою того прапорщика мої ламіновані права, отримані в 90-х роках, також втрантили чинність!
Тепер питання: може я чогось не_знаю
?
Складаю оскарження.