Как отбиться от штрафа за тонированные стекла

В этом форуме, опытные юристы помогут решить, наиболее часто встречающиеся, правовые вопросы.

Модератори: Olexa, Модераторы форума

Повідомлення Вовчок » П'ят грудня 24, 2010 14:35

Miron написав:У кого затонированные машины, если это не секреты, напишите мотивы зачем.

Наведу маленький уривок зі статті Александра Аузана по соціології:
"Один мой знакомый лет десять назад построил дом в Подмосковье, позвал посмотреть, говорит: «Смотри, я по английскому проекту строил». А я ему говорю: «Понимаешь, в Англии это была бы либо тюрьма, либо психбольница». Потому что дом-то он, конечно, сделал по английскому проекту, но одновременно построил еще и забор высотой в четыре метра, в Англии совершенно невообразимый. Если где-нибудь в Литве или на Кипре вы видите дом с забором, можно не сомневаться: русские купили. Это и есть третий способ измерения социального капитала: чем выше и плотнее забор, тем ниже уровень взаимного доверия в обществе."
Гадаю, що аналогія із тонованими вікнами буде доречною. З певними винятками, звісно. :)
Аватар користувача
Вовчок
Участник движения
 
Повідомлення: 552
З нами з: П'ят вересня 01, 2006 16:59
Звідки: Київ, 4.4.1972. 050 6116021

Повідомлення Miron » П'ят грудня 24, 2010 15:21

То Вовчок Все верно :) .
Именно низкий уровень взаимного доверия в обществе.
Единственный путь - неправильный.
Аватар користувача
Miron
Член Клуба ,Основатель клуба
 
Повідомлення: 1551
З нами з: Суб травня 14, 2005 14:09
Звідки: Киев, 25.12.1976

Повідомлення Саид » П'ят грудня 24, 2010 19:22

Olexa написав:...

Лень все квотить... :)
Про машины. Виноват, в случае ДТП, будет водитель В. Як такий, що не обрав безпечну швидкість або дистанцію. Точка. Исключение - не работающие "стопы" впереди едущего, что в случае ДПТ практически недоказуемо.
...
безпечна дистанція - відстань до транспортного засобу, що
рухається попереду по тій самій смузі, яка у разі його раптового
гальмування або зупинки дасть можливість водієві транспортного
засобу, що рухається позаду, запобігти зіткненню без здійснення
будь-якого маневру;
...
безпечна швидкість - швидкість, за якої водій має змогу
безпечно керувати транспортним засобом та контролювати його рух у
конкретних дорожніх умовах;
...

+ опять же напомню о существовании разных по высоте машин: водитель УАЗа жлоб с точки зрения водителя Ланоса? Ведь ему, водителю Ланоса, все равно ничего впереди УАЗа видно не будет, даже если УАЗ будет кабриолетом... :D
Про ГОСТы. Каким образом ГОСТ о степени затемнения стекол касается ГОСТа о верхнем стоп-сигнале? Кстати, как-нибудь покажу, как выглядит верхний стоп-синал через тонированое заднее окно. :)
Olexa написав:В той раз я висловився за порушення вимог у межах, в яких це не карається (як я хибно думав), і не спричиняє погіршення безпеки чи зручности дорожнього руху, а цього разу я висловився проти діянь, що можуть і не бути порушеннями формально, але спричиняють погіршення безпеки та зручности дорожнього руху. Ситуації, взагалі-то, протилежні.

Опять не так. Кто и кому давал право лично решать, какое нарушение способствует ухудшению безопасности и удобства дорожного движения, а какое - нет? Напоминает про "немножко беременная"... (с)
Olexa написав:Я вважаю щільне тонування вікон жлобством. IMHO (на випадок, якщо "я вважаю" не достатньо).
Я не вважаю автоматично жлобами всіх, хто вдається до тонування вікон.

Знаешь, этих двух фраз было бы вполне достаточно вместо гневного опуса на тему "криво припаркованное жлобье на тонированных "в ноль" тачках"...
Не хочу ничего писать про "мир - это полутона"... и про "терпимее относиться"... Но я бы не стал называть людей тупыми наглыми жлобами за то, что они не хотят добавить мне уюта на дороге, хотя и не обязаны. При этом я помню, что ни у кого не возникнет мысли провести аналогию между словами "Саид" и "идеал"... :D Как в жизни, так и на дороге. Хоть я и стараюсь... :oops: :D Хотя... было несколько случаев, когда я просто должен был как минимум кастрировать "соседей" по дороге. Не сделал. О чем, собственно, до сих пор иногда жалею. ;) Потом расскажу. ;) :D
Аватар користувача
Саид
Член клуба
 
Повідомлення: 3075
З нами з: Сер лютого 28, 2007 17:44
Звідки: Киев, Лукьяновка
Машина: УАЗ 3163

Повідомлення Olexa » Суб грудня 25, 2010 0:17

Саид написав:Лень все квотить... :)
Про машины. Виноват, в случае ДТП, будет водитель В. Як такий, що не обрав безпечну швидкість або дистанцію. Точка.

Формально за українськими (!) ПДР, так. Але відтусність тонування на задньому склі, яка чомусь не дійшла до українських нормативних документів слідом за верхнім стоп сигналом, здатна зменшити кількість ситуацій, коли взагалі виникатиме питання, чи винен в чомусь водій автомобіля В.

Саид написав:+ опять же напомню о существовании разных по высоте машин: водитель УАЗа жлоб с точки зрения водителя Ланоса? Ведь ему, водителю Ланоса, все равно ничего впереди УАЗа видно не будет, даже если УАЗ будет кабриолетом... :D

Якщо він обрав УАЗ, щоб їздити там, де він міг їздити б і Ланосом, і лише для того, щоб бачити через дахи Ланосів, то, в принципі, так. Але частіше людина вибирає УАЗ тому, що в неї є якісь специфічні вимоги до авто, які Ланос не задовольняє. Те ж стосується тролейбусів та вантажівок.

Саид написав:Про ГОСТы. Каким образом ГОСТ о степени затемнения стекол касается ГОСТа о верхнем стоп-сигнале?

Тим, що верхній стоп сигнал має мало сенсу за відсутности заборони тонування заднього скла.

Саид написав:Кстати, как-нибудь покажу, как выглядит верхний стоп-синал через тонированое заднее окно. :)

Верхній стоп сигнал машини, яка їде перед машиною з тонованим заднім склом, вдень? Покажи.

Саид написав:
Olexa написав:В той раз я висловився за порушення вимог у межах, в яких це не карається (як я хибно думав), і не спричиняє погіршення безпеки чи зручности дорожнього руху, а цього разу я висловився проти діянь, що можуть і не бути порушеннями формально, але спричиняють погіршення безпеки та зручности дорожнього руху. Ситуації, взагалі-то, протилежні.

Опять не так. Кто и кому давал право лично решать, какое нарушение способствует ухудшению безопасности и удобства дорожного движения, а какое - нет?

Логіка. На підставі повних даних про обстановку та розуміння аспектів (що стосується обмежень швидкости). Та сама, за якою водій зобов'язаний вибирати безпечну швидкість, не залежно від того, чи дозволяють знаки більшу швидкість.

Доречі, якщо я не помиляюсь, ті обмеження 40 вже познімали?

Взагалі, стосовно обмежень швидкости я вважаю правильнішим добиватися встановлення адекватних обмежень, посилаючись на нормативниі документи, що визначають безпечну швидкість (в залежности від радіусів на площині та у вертикальному профілі, наявности перехресть, переходів тощо), а не грати в гру "ми вам встановлюємо неадекватні обмеження, але дозволяємо їх порушувати, але коли захочемо, маємо вас, як хочемо". Це було б прозоро та цивілізовано.

Саид написав:Напоминает про "немножко беременная"... (с)

А мені це нагадує "За командою "Відбій" настає темна пора доби". ;)

Саид написав:
Olexa написав:Я вважаю щільне тонування вікон жлобством. IMHO (на випадок, якщо "я вважаю" не достатньо).
Я не вважаю автоматично жлобами всіх, хто вдається до тонування вікон.

Знаешь, этих двух фраз было бы вполне достаточно вместо гневного опуса на тему "криво припаркованное жлобье на тонированных "в ноль" тачках"...
Не хочу ничего писать про "мир - это полутона"... и про "терпимее относиться"...

Якщо торкнути клапан, під яким накопичився великий тиск, може вийти багато пари. Так і вийшло.

Саид написав:Но я бы не стал называть людей тупыми наглыми жлобами за то, что они не хотят добавить мне уюта на дороге, хотя и не обязаны.

Мова йшла про випадок, коли людина порушує а) правила стоянки б) вимоги до прозорости вікон (принаймні, частково). Тобто, про випадок, коли вона таки зобов'язана.

Саид написав:При этом я помню, что ни у кого не возникнет мысли провести аналогию между словами "Саид" и "идеал"... :D Как в жизни, так и на дороге. Хоть я и стараюсь... :oops: :D Хотя... было несколько случаев, когда я просто должен был как минимум кастрировать "соседей" по дороге. Не сделал. О чем, собственно, до сих пор иногда жалею. ;) Потом расскажу. ;) :D

Відповідь злом на зло примножує зло. Вчинивши над неправою людиною ще більшу неправоту її можна переламати, але не виправити. Вона використає вчинену над нею неправоту, щоб виправдати перед своєю совістю ще більшу неправоту, яку вона чинитиме далі.
Аватар користувача
Olexa
Член Совета Клуба, Админ форума
 
Повідомлення: 7741
З нами з: Чет червня 23, 2005 16:30
Звідки: Київ
Машина: УАЗ 31602

Повідомлення Саид » Суб грудня 25, 2010 1:37

Ок, буде "квотів". :)
Olexa написав:Формально за українськими (!) ПДР, так.

Цього досить, чи не так?
Olexa написав:Якщо він обрав УАЗ, щоб їздити там, де він міг їздити б і Ланосом, і лише для того, щоб бачити через дахи Ланосів, то, в принципі, так. Але частіше людина вибирає УАЗ тому, що в неї є якісь специфічні вимоги до авто, які Ланос не задовольняє. Те ж стосується тролейбусів та вантажівок.

Знову - до чого тут це? На дорозі дозволено знаходитись як УАЗу, так і маршрутці, так і автобусу, не залежно від того, яку мету придбання данного ТЗ мав на увазі його володар.
Olexa написав:Верхній стоп сигнал машини, яка їде перед машиною з тонованим заднім склом, вдень? Покажи.

Я не відмовляюсь від своїх слів, покажу.
Olexa написав:Логіка. На підставі повних даних про обстановку та розуміння аспектів (що стосується обмежень швидкости). Та сама, за якою водій зобов'язаний вибирати безпечну швидкість, не залежно від того, чи дозволяють знаки більшу швидкість.

Термін "логіка" не є присунтнім у ПДР. Логіка - цим терміном добре просто вимахувати, його не прив'яжеш до протоколу чи пояснень про "події, що стали причиною ДТП". Те, що я промаркував - суцільно суб'єктивне ставленння. Де гарантія, що воно вірне? Хто поверне життя людині, яка загинула через те, що хтось суб'єктивно вирішив, що він може їхати +5 км/годину і щоб врятувати життя не вистачило 5 см?
Olexa написав:Якщо торкнути клапан, під яким накопичився великий тиск, може вийти багато пари. Так і вийшло.

Розумію, тому я й відписав в приватні повідомлення.

Olexa написав:Відповідь злом на зло примножує зло. Вчинивши над неправою людиною ще більшу неправоту її можна переламати, але не виправити. Вона використає вчинену над нею неправоту, щоб виправдати перед своєю совістю ще більшу неправоту, яку вона чинитиме далі.

Це твої слова? Тоді - так. Зображення
Аватар користувача
Саид
Член клуба
 
Повідомлення: 3075
З нами з: Сер лютого 28, 2007 17:44
Звідки: Киев, Лукьяновка
Машина: УАЗ 3163

Повідомлення Айри » Суб грудня 25, 2010 1:55

Olexa написав:Та ні, з нагріванням салону я просто впав у ступор, намагаючись зрозуміти, чому я ніколи не помічав цієї проблеми в себе?


А у тебя машина светлого оттенка в отличие от остальных.
Отражающая способность выше. Отсюда - меньший нагрев кузова.
Каждый человек - эгоист, поэтому больше всего любит то, во что больше вложил себя...
Всегда улыбайся... Себе жизнь продлишь, друзей порадуешь, врагов побесишь.

http://aerie.io.ua
Аватар користувача
Айри
Участник движения
 
Повідомлення: 5818
З нами з: Сер травня 25, 2005 13:14
Звідки: Киев, Оболонь, 10.ХІ.1976
Машина: УАЗ-31601

Повідомлення Olexa » Суб грудня 25, 2010 8:41

Айри написав:
Olexa написав:Та ні, з нагріванням салону я просто впав у ступор, намагаючись зрозуміти, чому я ніколи не помічав цієї проблеми в себе?

А у тебя машина светлого оттенка в отличие от остальных.
Отражающая способность выше. Отсюда - меньший нагрев кузова.

Тоді це не салон через вікна нагрівається, а кузов ззовні.
Аватар користувача
Olexa
Член Совета Клуба, Админ форума
 
Повідомлення: 7741
З нами з: Чет червня 23, 2005 16:30
Звідки: Київ
Машина: УАЗ 31602

Повідомлення Саид » Суб грудня 25, 2010 10:03

Айри написав:А у тебя машина светлого оттенка в отличие от остальных...

Здравствуйте, доктор Фрейд!.. :D
Простите, не сдержался... :D
Olexa написав:
Айри написав:
Olexa написав:Та ні, з нагріванням салону я просто впав у ступор, намагаючись зрозуміти, чому я ніколи не помічав цієї проблеми в себе?

А у тебя машина светлого оттенка в отличие от остальных.
Отражающая способность выше. Отсюда - меньший нагрев кузова.

Тоді це не салон через вікна нагрівається, а кузов ззовні.

Если бы это было действительно так - я бы написал об этом на прошлой странице. :) На самом деле гораздо большую роль играет степень "помытости" машины. В смысле - пыльная машина белого цвета под прямыми солнечными лучами нагреется сильнее, чем черная, но чистая.
Аватар користувача
Саид
Член клуба
 
Повідомлення: 3075
З нами з: Сер лютого 28, 2007 17:44
Звідки: Киев, Лукьяновка
Машина: УАЗ 3163

Повідомлення Айри » Суб грудня 25, 2010 13:05

Саид написав:На самом деле гораздо большую роль играет степень "помытости" машины. В смысле - пыльная машина белого цвета под прямыми солнечными лучами нагреется сильнее, чем черная, но чистая.

Вы так часто следите за внешним видом авто Олексы, доктор Юнг? :D Анализируете?
Каждый человек - эгоист, поэтому больше всего любит то, во что больше вложил себя...
Всегда улыбайся... Себе жизнь продлишь, друзей порадуешь, врагов побесишь.

http://aerie.io.ua
Аватар користувача
Айри
Участник движения
 
Повідомлення: 5818
З нами з: Сер травня 25, 2005 13:14
Звідки: Киев, Оболонь, 10.ХІ.1976
Машина: УАЗ-31601

Повідомлення Olexa » Пон грудня 27, 2010 10:37

Саид написав:
Olexa написав:Тоді це не салон через вікна нагрівається, а кузов ззовні.

Если бы это было действительно так - я бы написал об этом на прошлой странице. :)

М-м-м! Ти це аналізував? :D

Саид написав:На самом деле гораздо большую роль играет степень "помытости" машины. В смысле - пыльная машина белого цвета под прямыми солнечными лучами нагреется сильнее, чем черная, но чистая.

Ну, свою я мию кілька разів на рік :). А навіть якщо її й помити, вона однаково матова. :)
Аватар користувача
Olexa
Член Совета Клуба, Админ форума
 
Повідомлення: 7741
З нами з: Чет червня 23, 2005 16:30
Звідки: Київ
Машина: УАЗ 31602

Повідомлення Olexa » Суб січня 01, 2011 18:19

Саид написав:Це твої слова?

Для себе я їх сформулював сам, а чи формулював їх ще хтось, я не знаю.

І ще один аспект. Якщо людина робить тобі щось недобре, спробуй упіймати її погляд, подивись їй в вічі. Для людини це як дивитися у дзеркало. Звісно, якщо ти дивишся відверто і чесно.

Але якщо в людини в машині вікна тоновані, її обличчя ти, як правило, не побачиш навіть через лобове скло (бо обличчя не освічується через бічні). Я вже не кажу про те, що якщо вікна тоновано в твоїй машині, то та людина не побачить твого погляду.

Так от, якщо в людини в машині вікна тоновані, я це сприймаю як те, що людина планує чинити гидоту, і вживає заходів, щоб уникнути відповідальности при погляді вічі в вічі. Якщо людина чесна, їй нема причин ховати свої очі.
Аватар користувача
Olexa
Член Совета Клуба, Админ форума
 
Повідомлення: 7741
З нами з: Чет червня 23, 2005 16:30
Звідки: Київ
Машина: УАЗ 31602

Повідомлення Айри » Суб січня 01, 2011 23:40

Olexa написав:Так от, якщо в людини в машині вікна тоновані, я це сприймаю як те, що людина планує чинити гидоту, і вживає заходів, щоб уникнути відповідальности при погляді вічі в вічі. Якщо людина чесна, їй нема причин ховати свої очі.

Озирнувшись навкруги та придивившись СКІЛЬКИ в нас навколо їздить тонованих авто -
...стає жахливо від відчуття ДЕ ми живемо. ІМХО.
Каждый человек - эгоист, поэтому больше всего любит то, во что больше вложил себя...
Всегда улыбайся... Себе жизнь продлишь, друзей порадуешь, врагов побесишь.

http://aerie.io.ua
Аватар користувача
Айри
Участник движения
 
Повідомлення: 5818
З нами з: Сер травня 25, 2005 13:14
Звідки: Киев, Оболонь, 10.ХІ.1976
Машина: УАЗ-31601

Повідомлення kazanova » Суб січня 01, 2011 23:56

никого за тонировку не штрафуют и не будут... Отбиваться не нужно..
Цей користувач тепер під обліковим записом avto-razborka
Аватар користувача
kazanova
Участник движения
 
Повідомлення: 597
З нами з: Вів жовтня 09, 2007 22:52
Звідки: Киев, Позняки

Повідомлення Айри » Суб січня 29, 2011 0:09

kazanova написав:никого за тонировку не штрафуют и не будут... Отбиваться не нужно..

Недавно пришлось пообщаться с работником ГАИ по личному вопросу.
Человек на собственном автотранспорте подвез, а пока ехали - смотрю, а у него передние боковые стекла затонированы так, что в боковых зеркалах ночью фиг что увидишь. Спрашиваю:

- Вроде бы запрещено по правилам?
- ну как бы да...
- так а как же так?
- ну так ВСЕ ведь ездят...
Каждый человек - эгоист, поэтому больше всего любит то, во что больше вложил себя...
Всегда улыбайся... Себе жизнь продлишь, друзей порадуешь, врагов побесишь.

http://aerie.io.ua
Аватар користувача
Айри
Участник движения
 
Повідомлення: 5818
З нами з: Сер травня 25, 2005 13:14
Звідки: Киев, Оболонь, 10.ХІ.1976
Машина: УАЗ-31601

Повідомлення Ursus » Сер травня 18, 2011 22:21

Как бы, зима прошла. Потеплело .....

кого нибудь за тонировку пытались останавливать?
и вообще, что слышно по этому поводу?
Аватар користувача
Ursus
Участник форума
 
Повідомлення: 121
З нами з: Вів вересня 28, 2010 23:10
Звідки: г. Ирпень (Киевская обл.)

Поперед.Далі

Повернутись до Правовая Помощь

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість