И снова болото ))

Круг вопросов по трансмиссии, ходовой, тормозной системам, колесам и шинам обсуждается тут

Модератор: Модераторы форума

Повідомлення SVadym » Нед липня 12, 2009 22:34

И сколько если не секрет тебе резина обошлась? Сейчас в раздумиях что покупать, думал гудрич но говорят его снимают с производства, вот теперь и думаю((
УАЗ-3151 1987г.
SVadym
Участник движения

Повідомлення: 373

Повідомлення west3003 » Нед липня 12, 2009 22:47

SVadym написав:И сколько если не секрет тебе резина обошлась? Сейчас в раздумиях что покупать, думал гудрич но говорят его снимают с производства, вот теперь и думаю((

150. Если надо дам телефоны.
Зображення
west3003
Участник форума

Повідомлення: 36

Повідомлення Black_Mouse » Нед липня 12, 2009 23:18

на асфальте как себя ведет?
Black_Mouse
Член клуба

Повідомлення: 507
Телефон: О6361389О4
Машина: 315148 (УАЗ-Trooper)

Повідомлення west3003 » Нед липня 12, 2009 23:55

Слегка появилась раскачка перед-зад, увеличился радиус поворота. При неаккуратно отпущенном сцеплении буксует, и при торможении в юз срывается раньше. Шума и жесткости нет. Давление 2.0
west3003
Участник форума

Повідомлення SVadym » Пон липня 13, 2009 0:10

А у тебя машына лифтована? ато что-то такие маленькие.
Я себе хочу что-то в 33 размере
УАЗ-3151 1987г.
SVadym
Участник движения

Повідомлення: 373

Повідомлення west3003 » Пон липня 13, 2009 0:44

Ага, лифтована. На подвеске и кузове. Пока нет ГУРа не ставлю бОльшие, а то и так по рукам получаю ))
west3003
Участник форума

Повідомлення Yalta_biker » Пон липня 13, 2009 10:18

о, только хотел написать про федерал - мы на нем на кубке дюн гоняли... в общем... купер stt таки веселее и на асфальте тоже... я када на Херсон ночью гнал чтоб после первого дня машину в порядок привести - как бы субъективно чуствовал что резина плавает в поворотах. Очень слабо держит плотную но мокрую грунтовку... В песке... ну так себе, едет... Думаю, було принципиальной ошибкой ставить зубастики на гонку по дюнам.
Вот ударишь напильником по голове - больно, не ударишь - скучно. Парадокс…
Yalta_biker
Участник движения

Повідомлення: 1382

Повідомлення west3003 » Пон липня 13, 2009 18:01

Yalta_biker написав:о, только хотел написать про федерал - мы на нем на кубке дюн гоняли... в общем... купер stt таки веселее и на асфальте тоже... я када на Херсон ночью гнал чтоб после первого дня машину в порядок привести - как бы субъективно чуствовал что резина плавает в поворотах. Очень слабо держит плотную но мокрую грунтовку... В песке... ну так себе, едет... Думаю, було принципиальной ошибкой ставить зубастики на гонку по дюнам.

Шо пока не торопиться Пилигримы продавать? )))))))
west3003
Участник форума

Повідомлення Yalta_biker » Пон липня 13, 2009 18:06

ну это было мое личное субъективное мнение... к томуж шины стояли не на уазе а на рейдовом ниссан террано-1 бензинке... пилигрим помойму как для асфальта - то неплохая резина... я просто оч долго ездил на купер-1, потом на купер - 2 (ну тоесть старый и новый рисунки) и покупал их как раз у Макса Яцука, так вот они - лучше чем федерал кураж...
Вот ударишь напильником по голове - больно, не ударишь - скучно. Парадокс…
Yalta_biker
Участник движения

Повідомлення: 1382

Повідомлення west3003 » Пон липня 13, 2009 20:41

Yalta_biker написав:ну это было мое личное субъективное мнение... к томуж шины стояли не на уазе а на рейдовом ниссан террано-1 бензинке... пилигрим помойму как для асфальта - то неплохая резина... я просто оч долго ездил на купер-1, потом на купер - 2 (ну тоесть старый и новый рисунки) и покупал их как раз у Макса Яцука, так вот они - лучше чем федерал кураж...

Ну так я посмотрел и бюджет не тот. Думаю, что для моих запросов цена-качество самое то.
west3003
Участник форума

Повідомлення Bobikus » Вів липня 14, 2009 0:57

Shurik написав:1.Резина
2.Хайджек + сандтреки
3 Лебедка.
4. Задняя лебедка :)
5. Самоблок.(самоблоки)

З досвіду їзди в Карпатах я би вніс корективи у цей перелік:

1. Хайджек + сандтреки. По-перше вчить думати наступного разу над траекторією проїзду, заставляє запам'ятати помилки, вивчити різні типи грунтів та покриттів, відповідно наступного разу вибирати правильну швидкість, маршрут та спосіб подолання перешкод. По-друге, дозволяє повернутися додому не залежно від наявності доброї гуми, лебідки та інших радощів людства.

2. Заміна гуми. Дозволяє відчути, що таке півстоліття НТП. Після багатьох десятків годин роботи джеком, не меншої кількості метрів бездоріжжя укладеного дошко-сандтреками... дороги стають довшими навіть при їх повній відсутності :) А фрази типу "нічого немає кращого від рідної УАЗівської резини" заставляють після її заміни червоніти перед дзеркалом. Особисто я, при одночасній заміні гуми та установці лебідки, вперше скористався лебідкою лише при поломці кпп, яка сталася високо в горах посеред величезної калюжі :) Скористався лише для того, щоб подивитися на кпп знизу, що потім виявилося зайвим :)

3. Самоблоки. Не потрібні при штатній гумі, бо в цьому випадку всі 4 колеса буксують в болоті (піску ітд) так як раніше буксували 2 :) Тому імхо потрібні лише після заміни коліс, відтак стоять аж в третьому пункті. Як на мене, речі, недооцінені багатьма, хто їх не юзає.

4. Лебідка. Засіб для утримання хайджека в чистоті. Особисто у мене (після заміни гуми) більше працює як прилад для повертання голів пішоходів та інших водіїв аніж як єдиний можливий спосіб не перетворити автомобіль у пам'ятник чи викопну реліквію. Хоча мій досвід їзди з цим девайсом не перевищує і трьох місяців, авторитено не стверджую.

5. Задня лебідка. В останньому пункті бо не користуюся :). Здається, з цього не починав жоден поважаючий себе оффроудер. А може і дарма - як правило, в гумна всі заїзджають передком, а помилки прийнято виправляти в зворотньому порядку від їх здійснення :)

6. Спецобладнання для переважних умов використання. У мене це шноркель (я часто по ріках їзджу), та ліхтарик (найгірше трапляється в темряві). У когось може бути лопата, ланцюги на колеса, каністри з бензином, дрова в багажнику, теплий одяг, намет, ліхтарик, одноразові келішки, презервативи, тут не місце дискусії чи порадам... Хоча мабуть правильно би було цей пункт таки ставити як 1а.

P.S. На жаль мій досвід не був таким, манна небесна впала на мене одним великим куском - фактично одночасно я поставив самоблоки, колеса та лебідку, чого (як мінімум) бажаю і усім.
freshoffroad.com
Bobikus
Участник движения

Повідомлення: 3226
Машина: УАЗ 469БГГ

Повідомлення Olexa » Вів липня 14, 2009 9:20

Починалося все ж таки з нерухомого обладнання (що стаціонарно встановлюється на машину). А так я би на перше місце поставив гарну лопату (не саперну, штикову, але з напівсовковим кутом леза відносно держака, з металевим держаком з ручкою) та ручну ланцюгову пилку (наприклад, таку, чи таку). А потім вже решту нерухомого та рухомого обладнання.
Olexa
Член Совета Клуба, Админ форума

Повідомлення: 7741
Машина: УАЗ 31602

Поперед.

Повернутись до Трансмиссия, ходовая, тормоза, рулевое, колеса и шины

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість