Alter написав: предложение довольно заманчивое, но написано человеком, который не задумывался как тягать лебеду, удлинители и блоки в руках. Мне стало очень жалко штурмана читая эти строки. Кроме того: 1) сечение проводов для лебеды 9500 25 квадратов... чем длиннее, тем тяжелее и не поворотней. 2) удлинителей и блоков надо довольно таки много... что как удорожает конструкцию, так и утяжеляет ее... да еще и увеличивает объем (а объем багажника не резиновый).
Нус на те і проблеми, щоб їх вирішувати - я ж не казав, що будую таку приблуду вдома, просто обговорюю право на життя, відповідно стаємо ближчими до істини.
Щодо дротів - вони бувають з різних металів, я переконаний, що в Т-максі він не найкращий, відтак може бути замінений на більш дорогий але з меншим січенням. Стосовно конструкції - це може бути звичайна обв'язка до дерева, або ще краще самостягуючий механізм, що просто намотує на себе трос з двох боків, типу цього але з електродвигуном замість ручки:
тоді направляйки і блоки не потрібні, і що важливо, може кріпитися на тросі близько до машини, що не потребує довгих кабелів, трос може бути не металевим, що відіб'ється на вазі.