Майже непомітно для нас минає ера вуличної монополії радянських авто, які були цілою філософією - у часи мого дитинства любов до автомобіля означала зовсім інше, ніж зараз. Я не пригадую жодного власника авто, який не ремонтував своєї красуні, при чому не дістаючи від цього задоволення. Тоді не потрібно було евакуаторів - водії допомагали один одному ремонтом просто в дорозі і їхали далі. Тепер багато власників бояться зазирнути "собі" під капот.
Разом з тими часами та зникають не тільки традиції старих добрих жестів водійської солідарності чи естакади кожні 100 км, а і втрачається щось ще більш важливе - унікальні знання, набуті старшим поколінням десятиліттями - знання того, як вижити в складній ситуації, в дорозі, без мобілки чи служби евакуації.
Перелистуючи сторінки форуму, інколи натрапляю на унікальні секрети, знання яких може дуже помогти в дорозі. Наприклад сьогодні я прочитав, що жіночі колготки можуть замінити лопнутий ремінь генератора (на 80км!), перед тим на зустрічі в "Академії" почув, що вирізані зі шкіри форми можуть замінити стерті чи заклинені вкладиші шатунів, до того ж не тільки забезпечити провертання колінвала, але і втримуючи тиск масла. Такі прості рішення інколи можуть помогти виходити фактично з безвихідних ситуацій.
Впевнений, що існує ще маса таких секретів. Сподіваюся, що ця тема може допомогти увійти їм в історію. Ану-ка ветерани, просвітіть нас, молодих бобіководів!