Stirlitz написав:Olexa написав:Человек живёт не сам по себе, человек живёт в социуме. И если один отдельный человек хочет чего-то, чего не хочет весь социум, которого касается вопрос, пусть даже он хочет этого на основании буквы действующего Закона, ему следует уступить. Я так считаю.
Ну а я так не считаю. Каждый человек свободен. Принуждение должно быть минимальным, и касаться прежде всего социально опасных действий типа воровства. Если человек живёт на своей земле на законных основаниях, то его полное право послать весь социум куда подальше, если ему так хочется.
Stirlitz написав:Olexa написав:Все жители городка были согласны, чтобы завод расширил свою территорию. Всех устроили предложенные заводом условия. И только один самодур решил, что он хочет иначе, и на основании этого разрушил пол-городка и завод.
Их устроили — РАДИ БОГА. Его не устроили — его СВЯТОЕ ПРАВО.
Добре, ось вам приклад. Троєщині (і взагалі півночі лівого берега Києва) необхідне метро. Воно йому НЕОБХІДНЕ (причому давно, з часів СРСР). Києву необхідні ще автомобільні мости. Вони йому НЕОБХІДНІ. Але щоб побудувати автомобільно-метрополітенний міст на північ лівого берега, потрібна деяка частина землі, що знаходиться під дачами на Русанівських Садах. Південніше не виходить — ці дачі йдуть аж до мосту Метро. Північніше цих дач Московський міст, а якщо будувати північніше нього, то вже за Оболонню, а це буде само собою, але пізніше, і саме по собі це не розв'язує проблеми виїзду з Троєщини на Набережно-Хрещатицьку, а лише ускладнює її.
З дачами потрібно щось вирішувати. І потрібно це, рахуй, одній п'ятій всіх киян. І зовсім не з панівного класу (це Гайдамаці). Ваші пропозиції, шановні?
Stirlitz написав:Olexa написав:А что, большая проблема не страховаться?
Опять же. Когда я сочту это нужным. А не когда страховые компании проплатят депутатам за узаконенный грабёж и вымогательство.
Ти мене не зрозумів

. Що, велика проблема не страхуватись, навіть якщо страхування цивільної відповідальности обов'язкове?

Stirlitz написав:Olexa написав:А разве с ними что-то не так?
А что с ним так? Почему паспорта мало? Почему я должен иметь номер,
Як і ти, я не знаю всіх деталей існуючої системи обліку громадян взагалі, та платників податків зокрема. Але, на відміну від тебе, я не беру на себе сміливість судити, чого достатньо, а чого ні.

Можливо, якби Віктор Михайлович Глушков реалізував інформатизацію всієї економіки СРСР, в додаткових ідентифікаторах і не виникло б потреби. Але, на жаль, це не вигідно було керманичам Комуністичної Партії, бо будь-яка прозорість ускладнює зловживання та брехню.
Доречі, в тебе є ще один ідентифікаційний номер. В системі соціального страхування. В тебе має бути свідоцтво, така заламінована кольорова картка, трохи більша за банківську. Звісно, якщо ти працюєш в рамках закону, і платиш податки.
Ти не замислювався, чому цей номер не викликає в тебе такої відрази? Тому, що тобі видали його на місці праці як факт, і тому, що ніде не вимагають? Вдумайся, чому один з твоїх номерів не викликає в тебе негативної реакції, а другий викликає дуже бурхливу. Спробуй проанализувати природу цієї своєї реакції.
Stirlitz написав:как зек или животное, без которого не могу ступить ни шагу, хотя не нарушаю никаких законов?
Дикі тварини самі по собі якраз номерів не мають. В Сибіру ліси великі, якщо в Україні це для тебе стане неподоланою проблемою, цілком можна жити в тих лісах, як тварина. Або в Африці. Або в джунглях Індокитаю.
Stirlitz написав:В частности, не беру себе этот номер на тех же законных основаниях, поправка от 1999 года.
От бачиш, маєш право. Хоча, я знаю, ти зараз відповіси, що в тебе виникає дуже багато незручностей (а хто тобі винен).
Соціум є складною системою. Не всі аспекти його можуть бути зрозумілі абсолютно всім. Завжди хтось чогось не розумітиме. І, звісно, будь-який соціум не є абсолютно досконалим. Тим більше соціум з такою недавньою історією, як наш.
gorro60 написав:Olexa, неужели Вы такой наивный, что верите всему, что пишут в газетах и говорят по радио?
Гм. Цікаво, з якої моєї фрази Ви зробили такі висновки?

gorro60 написав:Точно так же и в той статье - вы верите в то, что остальные продали заводу свою землю добровольно?
Звісно, людині можуть не дуже сподобатись зміни, якщо вони не є її ініціативою. Звісно, з цієї "статті" я не можу зробити висновка, що люди погодилися на продаж землі без тиску. Як не можу зробити й протилежного висновку, що вони зробили це без тиску і з задоволенням. Там просто нема такої інформації. Можливо, їм запропонували такі умови, на які більшість з них з радістю погодились. Можливо, ця земля і не належала їм (як у випадку з київськими гаражними кооперативами). Можливо, на них чинився якийсь тиск, хоча це мені здається менш ймовірним, оскільки в статті таки згадується, що з Марвіном завод намагався владнати питання полюбовно.
gorro60 написав:Да наобещать могут многое, но мы уже проходили и элита-центр и банкротство банков. Так неужели мы будем бесконечно верить в красивые сказки?
Якщо Ви виріте, можете не вірити, тільки до чого це тут?

Гайдамака написав:Знаючи крайньо праві реакційні погляди Olexa з попередніх обговорень, розумію, що сперечатись не має сенсу. У панівних класів і у пролетарів різні цінності і різна мораль.
Ех,
Гайдамака,
Гайдамака 
. Це дуже просто, вирішити, що от ця людина "з панівного класу", і що її слова, доводи та логіка не мають ніякого значення. Щільно заплющити очі, щільно затулити вуха, і перебувати у щасливій гармонії власних
хибних уявлень.
Я не з "панівного класу".
Абсолютно. І мої предки теж, всі, про кого я знаю.
Гайдамака написав:Так от, держава є насправді представником інтересів панівних класів, які виступають нібито від імені суспільства, з їхніми міськрадами, земельними комісіями, судами, поліцією і т.д.
Тому в ТАКІЙ державі, коли йдеться мова про інтереси "суспільства", маються на увазі інтереси панівних класів, до яких пролетарі не відносяться.
Ти виходиш з хибних посилань. В
цій державі "панівний клас" хотів побудувати будинок у дворі будинку моїх батьків. Шляхом офіційної процедури, передбаченої
цією державою, було зібрано підписи мешканців усіх будинків, чий це двір, і будівництво не розпочалося. Аналогічно в дворі будинку моєї бабусі. Принаймні, поки "поточний панівний клас"

ще не зовсім наплював на закони цієї держави.
Ти намагаєшся будувати своє ставлення до соціуму, виходячи з
хибних, вигаданих уявлень про цей соціум.
Гайдамака написав:Тому в цій державі я, лівий, буду на позиціях захисту прав окремих людей перед владою.
Які цікаві в тебе терміни

. "Класи". "Влада". Про класи я взагалі мовчу, а що таке "влада"? Я розумію захист прав окремих людей перед діями окремих чиновників, що порушують закони. Ти розумієш це, як захист прав окремих людей перед
законами? Захист
беззаконня?
Гайдамака написав:Я був би не проти, щоб експрориювали олігархів, щоб прогнали тих, хто захопив і відгородив парканами під свої маєтки всі береги річок, ліси, луки-пасовища.
Ти думаєш, мені таке подобається? Але мені також не подобається, як люмпени гидять на берегах цих самих річок, у лісах та на луках-пасовиськах. І я не знаю, що з цим робити. І не можу нічого запропонувати.
Гайдамака написав:Тому тут я не буду вірити в дії в інтересах суспільства,
Гайдамака,
віра це від браку інформації, або від браку розуміння ситуації. Не потрібно
вірити. Потрібно
розуміти. Що місто росте. Що місто ущільнюється. Що люди (не панівний клас), на щастя, можуть дозволити собі більше зручностей (приватних автомобілів), що ці зручності стають достіпнішими для людей. На жаль, вони не лише можуть, а й хочуть. І що використання міської території під одноповерхові гаражі вже не є ефективним, що багатоповерхові гаражі та стоянки є значно ефективнішими, і що вони, знов-таки, на щастя, вже можливі.
Гайдамака написав:тут треба вберегти від зазіхань мізерну власність маленьких людей.
Так, земля під гаражами їхнім власникам не належить
То про яку тоді "мізерну власність" ти ведеш мову? Нема
мізерної власности. Нема
ніякої.
Гайдамака написав:(а як вона може їм належати, якщо вони побудовані за часів СРСР).
Не розумію, до чого це тут?
Гайдамака написав:І прибудинкові території не належать мешканцям будинків.
Тут не все так просто. Я не знаю деталей (не вивчав), але мешканці будинків можуть впливати на використання прибудинкових територій (див. вище).
Гайдамака написав:Простим людям не можна приватизувати фактично свою власність.
В селі — ніяких проблем. Приватизують.
Приватизувати
не свою власність простим людям дійсно складно. А у випадку, якщо це частка землі всередині міста, орендована гаражним кооперативом, так і практично нереально. І в даному випадку, на мою думку, це правильно (див. вище).
Гайдамака написав:Тим часом своїм, хто має зв'язки і дає відкат, Київрада швидко і без проволочок відводить величезні території і дає їх приватизувати.
Так ти що, заздриш, що хтось коїть беззаконня, і теж хочеш трошечки беззаконня для себе?

Гайдамака написав:"Інтересами суспільства" в одному випадку прикриваються, а в інших випадках на них кладуть. І закони застосовуються теж вибірково.
Звісно, основна маса громадян від цього програє. А хтось таки виграє, і з його позиції дійсно все прекрасно.
Від побудови багатоповерхових гаражів або паркінгів на місці одноповерхових значно більше людей виграють (отримають нарешті змогу ставити свої машини так, щоб не заважати проходу пішоходів та прохзду автомобілів термінових служб, не під відкритим небом, і під захистом від злодіїв), ніж програють.
Mamont написав:Olexa написав:Mamont написав:З.Ы.
Нада организовать партию имени Марвин Химайер. Будет как партия Че, только более механизированно-радикальная...
Звісно, щоб проштовхнути якусь
протизаконну та
асоціальну ініціативу, без партії не обійтись. Щодо ж відстоювання законних прав, як-от, наприклад, на не ущільнення забудови, то, поки що, все спокійно робиться прямим шляхом, через збір підписів власників прав.
Во первых - что значит противозаконную? Если есть партия, которая несет какую - либо идею, она уже по определению не может быть противозаконной.
Я не це мав на увазі, а те, що тепер беззаконня зручніше чинити "під дахом".
Mamont написав:Теперь про термин ассоциальный. Социум (я обычно просто говорю - стадо),
Ну, якщо ти це так сприймаєш...

Mamont написав:есьм сложнейший орган, управлять которым очень сложно, так как учесть все многообразие человеческих сущностей фактически невозможно. Для управления этим органом воодится куча правил, многие из которых выглядят обсурдно, но тем не менее преследуют свои цели. Например правило не убивать: ессено разреши убивать людей направо или налево и социум самоликвидируется. Запрет секса же служит для удержания от демографического всплеска.

Що, десь існує таке після видайдення засобів контрацепції?

Mamont написав:К конкретному же человеку эти правила относить нельзя не в коем случае, т.к. его внутренний мир и восприятие действительности может коренным образом отличатся от "среднего" восприятия стада. У него может быть обострено чуство справедливости, или чуство мести, или еще какое- ни будь чуство, и он вовсе не собирается загонять себя в рамки стада. Так что понятие ассоциальный - это просто неусредненный. И ничего в этом криминального нет, это стремление к свободе, а не к криминалу, и не попытка кому либо навредить.
А як провести межу? Як зрозуміти, яка завдана комусь шкода задля власного прагнення свободи є припустимою, а яка вже не є?
Бінарна логіка (Так/Ні) дуже проста і зрозуміла, але не до всіх аспектів людського існування підходить. Поняття "кримінальний" практично бінарне (якщо вважати суди та закони ідеальними), поняття "асоціальний" зовсім не бінарне, міра асоціальности кожного вчинку може бути дуже різною. Тому і я не стверджую, що асоціальність це завжди
абсолютно погано. Це може бути більш погано, або менш погано, дуже суттєво погано, або майже несуттєво погано.
Макс38044 написав:Ох, развели тут. Всё ж очень просто. Дядя имел право не продавать свою землю - пожалуйста, сиди себе. Завод имел право делать всё что угодно с той землёй, которую он уже купил. После того, как дядя отказался от денег за землю, завод пытался выкурить дядю. Не нарушая закон, кстати. Между прочим, врядли для города было бы хуже, если бы завод таки построил еще одну линию и производил бы больше продукции и дал бы еще несколько рабочих мест. Дядя же пошел на преступление. Кроме как тупостью это не назовешь - мог бы скосить с завода много больше денег, чем стоила его мастерская и построить такую же мастерскую за углом. А вместо этого оставил без работы целый город. Очень героично.
Макс38044 точніше виразив те, що я мав на увазі.