Черкаський діалект

Тут говорим обо всём, что не вписывается в тематику других разделов

Модератори: Shurik, Модераторы форума

Повідомлення ШАМПАНЬ » Вів листопада 09, 2010 21:04

Ктати по ТСН толькочто сказали что сиводня в этих "месних", (как говорил руско-цыканско-еврейский брат Айри) празник "украинской мовы". Гы, гы, насмешили эти бендэровские селяне!
У незалежній державі, не державною мовою розмовляє гість, полонений або окупант. (Карл Маркс)
www.shampantrans.com.ua
ШАМПАНЬ
Участник движения

Повідомлення: 1445

Повідомлення МАХНО » Сер листопада 10, 2010 1:03

То може ти ще й в комуністи запишешся?
ВОЛЯ або СМЕРТЬ
МАХНО
Участник движения

Повідомлення: 837

Повідомлення Voditel » Сер листопада 10, 2010 4:57

ШАМПАНЬ написав:Ктати по ТСН толькочто сказали что сиводня в этих "месних", (как говорил руско-цыканско-еврейский брат Айри) празник "украинской мовы". Гы, гы, насмешили эти бендэровские селяне!

Кстати, конкурс отменили или нет?
Зображення
Voditel
Член клуба

Повідомлення: 3464

Повідомлення ШАМПАНЬ » Сер листопада 10, 2010 7:20

МАХНО написав:То може ти ще й в комуністи запишешся?
Славик- без проблем, правда нужны поручительства... :D
И ищо подумиваю обрезание сделать, чтоб понимать одного жыда про что он пишет, в каких облаках летает.
У незалежній державі, не державною мовою розмовляє гість, полонений або окупант. (Карл Маркс)
www.shampantrans.com.ua
ШАМПАНЬ
Участник движения

Повідомлення Olexa » Сер листопада 10, 2010 13:22

Айри написав:п.п.с. Интересную вещицу в инете увидел - История 10 веков в течение 5 минут

Годиничка бракує.

ШАМПАНЬ написав:Коли інші гості (Чехи, Поляки, Венгри) хоть і панствували над нами, але всетаки і маєтки, і замки, і будинки в городах таки будували, і якщо кого і вбили, то це в тисячах а не в мільйонах, і саме інтересне це те, що Українство вони не замахувались! А другі сусіди даже Українську мову попитались у нас відібрать. Всі ми знаєм як насильно робилась русифікація України!

Поляки замахувались. Сильно замахувались. А деякі й зараз замахуються.

Voditel написав:Так называемые тобой браты построили все южные города и подарили нам практически все наши земли.

Подарували? І взагалі, замислись над виразом "подарували нам — нашу ж землю"! ;)

Voditel написав:Для начала надо разобраться кто такие наши :D

А вообще, я считаю не нашими только вождей которые заставляли и заставляют людей страдать из за каких то идей. А какая это идея не суть важно.

Тут все не просто... Нехай замислюють зло вожді. Але насильство над тобою чинитиме не вождь, а його громадяни.

У тоталітарних суспільствах вожді можуть вживати заходів для створення (якщо слабкі, то хоча б для спотворення) громадської думки. А може бути й власна ментальність громадян. От тоді виникає питання, чи винні ті громадяни, що в них така громадська думка, такі погляди? Наскільки винні? Особливо якщо "погана" влада форумала погані погляди в "гарних" людях протягом століть (а вони вважали це за належне).

Як на мене, питання вини непросте. Значно простішим є питання, чого можна очікувати, і, відповідно, як доцільно діяти по відношенню до. І до громадян, і до держави.
Olexa
Член Совета Клуба, Админ форума

Повідомлення: 7741
Машина: УАЗ 31602

Повідомлення ЯНКИ » Сер листопада 10, 2010 15:21

Зображення
Что вы за человек? У вас нет ничего положительного! - У меня нет ничего положительного? А реакция Вассермана?
http://yanky-ua.blogspot.com
NISSцатьUAZег
ЯНКИ
Участник движения

Повідомлення: 1202

Повідомлення ШАМПАНЬ » Сер листопада 10, 2010 16:29

Олєха незаморачуйся йому щось пояснити. Це не людина. Це баба Яга в тилу врага! Коли ми будим казать що це біле, то баба Яга буде протів і казатиме що то чорне! І на оборот! І писатиме таку фігню, смисл якої даже сам непояснить. Він живе не в Україні (бо проти своєї батьківщини можуть бути тільки придателі і поліцаї ), а в другому виміренні, бо Яга ж це безобідний казковий герой.
www.shampantrans.com.ua
ШАМПАНЬ
Участник движения

Повідомлення zen » Сер листопада 10, 2010 19:16

Почитав 6 аркушів постів і вирішив також вставити своїх 5 копійок.
Руслан, хочу тобі сказати, друже, що за так званим "черкаським діалектом", якого до речі не існує, ти намагаєшся сховати свою мовну малограмотність. Я майже твій землчк, так як виріс на Богуславщині, що межує з Черкащиною, а с. Медвин, знаходиться в Богуславському районі в 17 км від нього. Так от люди там, розмовляють рідною українською мовою дуже добре і без усіляких там "мєсних діалєктів".Оцей твій "діалєкт" з`явився на Черкащині і в інших місцях десь у середині 70-х років мминулого сторіччя, коли в села почали приїжджати люди, що навчалися чи були на заробітках та й ті, що служили в радянськіій армії на території росії, або там де застосовувалась мовва міжнаціонального спілкування, тоб то російська. Щоб якось виділитися між іншими, вони почали застосовувати російські "словєчки". От так і з`явився твій "черкаський діалект"
Друга хвиля спотворення української розмовної мови відбулася у кінці 80-х років минулого сторіччя і відбувається до цього часу.
Хто це робить і навіщо, це окрема тема, а ти, як раз і виступаєш пропагандером цього явища - спотврення української мови під виглядом наявності, якогось там "мєсного черкаського ддіалекту".

До речі, щоб не було лишніз запитань, хто я, звідки і чи не жид.
Ні Руслане, я "руський". Моє коріння походить з Поволожжя, а точніше з Татарстану. Але так сталося, що там я лише народився, а виріс на Україні, тому важаю Україну своєю другою батьківщиною, хоча не цураюся і Росії. І їй зараз дуже не легко.
УАЗ - "Проходимец", в смысле бездорожник.
zen
Участник движения

Повідомлення: 826

Повідомлення ШАМПАНЬ » Сер листопада 10, 2010 19:51

Зен, щоб буть Украінцем, ГЕТЬ ненадо родословної, і чистокровності!!! Достатньо ним буть в голові! А мій діалект, мабуть один із самих неоросійщених в Укр. Так що тема і за Черкаський діалект, але не мною создана, але я Українець і син Черкаського козацького краю, яким горжусь. І считаю що я теж козак! Чі не так?! А деякі нащадки Іуди, питаються мені доказать що я в чомуто неправ...
www.shampantrans.com.ua
ШАМПАНЬ
Участник движения

Повідомлення Voditel » Сер листопада 10, 2010 21:08

Olexa написав:
Voditel написав:Так называемые тобой браты построили все южные города и подарили нам практически все наши земли.

Подарували? І взагалі, замислись над виразом "подарували нам — нашу ж землю"! ;)

Это не очень нормально но факт. Мы сами не смогли отобрать кусок Турции, Румынии, Польши... А Россия/СССР смогли. И при развале СССР нам не пришлось за эти земли воевать.

История просто не терпит сослагательных наклонений. Но если пофантазировать то Черкасская область могла стать Швейцарией, хотя Украины в ее нынешних границах не было-бы.
Зображення
Voditel
Член клуба

Повідомлення Voditel » Сер листопада 10, 2010 21:15

Olexa написав:Як на мене, питання вини непросте. Значно простішим є питання, чого можна очікувати, і, відповідно, як доцільно діяти по відношенню до. І до громадян, і до держави.

Насколько известно, людям можно вдолбить в голову все, что угодно, примеров в истории очень много.
Тут, мне кажется, стоит другой вопрос: лежит ли вина отцов на последующих поколениях. И какой народ должен (если должен вообще) ответить за злодеяния Якова Джугашвили или Лаврентия Берии? Посмотрите хотя бы на список СБУ о виновниках Голодомора, там пару Украинцев и Пару Русских, а все остальные лица не славянских национальностей.
Зображення
Voditel
Член клуба

Повідомлення Novichok » Сер листопада 10, 2010 22:25

Ну вы даете ) Из-за чьей-то банальной безграмотности 6 страниц флуда сгенерировали.
Novichok
Участник форума

Повідомлення: 143
Машина: L200

Повідомлення Voditel » Сер листопада 10, 2010 22:52

Novichok написав:Ну вы даете ) Из-за чьей-то банальной безграмотности 6 страниц флуда сгенерировали.

Это Шампань поздно узнал про эту тему. Если тему не прикроют то к "летию" страниц 20 будет.
Зображення
Voditel
Член клуба

Повідомлення FreeFraG » Сер листопада 10, 2010 23:02

Делаем ставки?

(по-украински дублировать? :lol: )
Крут не тот, кто дальше всех заехал, а тот, кто своим ходом вернулся
FreeFraG
Член клуба

Повідомлення: 1862
Машина: УАЗ-31512