ШАМПАНЬ написав:В принципі задався ціллю придумать пулю.
Значиця таки відлив, завтра буду відстрілювать. Трохи про мої думки при созданії пулі Шампаня:
Ціна хороших пуль колеблитьця від 15 і више грн.- це таки дорого. Та і прицільна дальність неустраює геть.
Щоб пуля на мою думку летіла прицільніш, вона має бути максимально довгою, і це має цинтрувати її по максимуму. Так щоб зробити її довгою і влізти в 35г. вона должна буть пустотілою- а це ковпачкового типу. Це мене безмежно порадувало, тому шо ковпачкова пуля в стволі піддуваючить через тиск (гази прориваться всіравно, та і пижі давлять) макс прижметься до стінок ствола, що убере вібрації і збільшить прицільність. А от при виході пулі через чок- зіжметься без питаннь. Ще одне, ковпачкова пуля тупувата, а це не тільки зменшить рекошет в кущах, а і збільшить силу удару, та і пустотілість її способсвуватеме її плющинню в тілі, що теж збільшує зупиняючу дію. Ну і її пустотілість і способність до легкого плющиння знімає головну біль де найти мягкий свинець, а використовувати всим доступний акамуляторний! Щоб збільшити прицільність, її нада закрутить, і я зробив 5 косеньких нарізів. І ось із такими мисьлями було придумано пулю.
Висота 28мм.
Ширина основного тіла 16мм. (Так тонко тому щоб не було жодного ризику для чокових ружей)
Ширина зминаючихся поясків 18мм.
Внутрішній пустотіл 13мм на початку, і до 11мм на кінці (конус).
Глубина пустотілу 22мм.
Ваші думки, - як полетить?