Наведу ще один приклад трохи іншого характеру. Колись до мене на капіталку приїхав один дядько: ВАЗ 2105, двигун 2103 (здається), пробіг понад 250000 км. Мотор оливу не ість, не димить, тягне відмінно, ззовні чистенький. Чого приїхав!? Виявляється, він просто запланував капіталку - наготував запчастини, прокладки, гроші, могоричі тощо.
В мене серце боліло, коли робив мотора: все чистісіньке, слідів надмірного зносу і близько нема (хоч олива густенька)!
- Оце доглянутий двигун, - кажу йому - дуже рідко такі трапляються!
- А я тільки фірмове камазовське масло заливаю, - відповідає - і кожні 5000 км міняю...
Я коли це почув - "на дупу впав"

Розпитав його: він начальник автоколони в АТП і "камазівським" забезпечений, технічна база АТП забезпечує дотримання потрібного режиму заміни масла та фільтра... От тобі й маєш!
Звісно, після того я не став заливати в Жужик "отработку", але пересвідчився, що не лише ціна оливи впливає на ресурс. Знову ж таки, з власного досвіду можу сказати, що ресурс, наприклад, жигулівських моторів становить 200 - 230 тис. км НЕЗАЛЕЖНО від якості мастила, невключаючи,звісно, випадків експлуатації з грубими порушеннями ( 30 тис. без заміни, заміна масла без заміни фільтра тощо).