Shustov написав:МАРІК написав:А хтось важив ці колеса? Мене цікавить середня вага Insa Turbo Special Track 285/75R16?
В такому розмірі її не варто купляти. Ціна від оригінальної резини майже не відрізняється. Наварка вигідна до 32 дюймів.
Згоден, деякі наварки є навіть дорожчі від ненаварок. Але імхо все відносно, при переході з 35' сільверстоунів на ту ж таки 34' Інсу я відчув немало плюсів. І станом на зараз назад мінятися не збираюся, хоч і є охочі.
на Тартаке видели УАЗ - протектор почти новый, но трещины на шипах идут... Может, из-за того, что она не элластичная - ее шипы просто вырывает, в колее при наезде на камень, например?
Уся європейська наварка еластичніша від, наприклад, Сільвіків і Боггерів, різницю легко відчути пальцем

А може, й із-за того, що вона наварка?
Уся "наварка, зроблена в Європі це не та наварка, яку ми звикли бачити за часів совка, коли до старих шин привулканізовували новий протектор. Теперішня наварка (Іnsa, Malatesta, Fedima, Collin's) виготовляється фактично за технологією нових коліс - зі старих кордів знімається вся гума до ниток і під високим тиском виготовляється нова форма. Важливо розуміти, що для виготовлення нового протектора береться той же порошок, з якого виготовляють фірмові європейські колеса, той же Mishelin, Continental,Barum ітд. За свідченням продавців на території ЄС, з якими я спілкувався, сам склад є більш якісним для використання ніж у малайзійських оригіналах, де використовується менш якісний склад гуми. Як би там не було насправді, наварка, принаймні нова, є м'ягшою і це одна з головних її переваг, що особисто для мене нівелює її недоліки, такі як вага, неточність розмірів ітп.