Voditel написав:Думаю все знают, что стадо баранов руководимое львом победит стадо львов руководимое бараном. А я попытался ответить на вопрос: как стадо львов поставило над собой барана. Вспомнил историю и понял. Львы хотят видеть у власти слабого, что-бы им манипулировать. Но всегда ошибаются, бараны власть держат крепко. Вот и получается, что в стане львов нормальной жизни быть не может. Львы должны выродиться в хомячков.
Це ж треба, які високопарні аналогії.
Ти знаєш, аналогії можуть бути інструментом пояснення своєї думки "іншими словами", але коли до аналогій, крім функції пояснення, домішують ще й функцію моральної оцінки, то це вже шахрайство. Ситуацію описуй, але оцінку залиш давати тому, для кого ти її описуєш.
Твої "леви" стильно переймаються тим, кого ставити над собою? Щось, здається, взагалі не переймаються, порівняно із твоїми "хом’ячками". То може, вони не леви, а теж барани? Тупі.
Приклади є теж інструментом пояснення, але дуже спірним, бо вони можуть бути розповсюдженими, а можуть бути й виключеннями. Але все ж таки наведу приклад, як мені здається, розповсюджений. З провулку, в якому я мешкаю, є виїзд на вулицю зі жвавим рухом та чотирма смугами руху (по дві в кожен бік). На виїзді з провулку поворот ліворуч заборонений. Так от, типова картина, коли один порушник стоїть на виїзді, намагаючись повернути ліворуч (що йому довго не вдається), а за ним стоїть черга нормальних людей, і чекає, щоб повернути праворуч. То хто він, лев? Тупі жлоби твої леви.