СОКОЛ написав:Если есть координаты ДОТов это бы прибавило интереса к поездке,
Якби ще зробити можливість прикріпляти файли до повідомлень форума 
Shurik написав:Поискать знакомого фортификатора?
Он тоже с Киева.
Думаю он эти доты знает,
Також бачив їх на мапі орієнтувальників. Я був на ДОТах 504, 508, 509, 510 та ще одному між 504 та 508, трохи західніше (номера не знаю). Взагалі в них більш-менш періодична схема розташування, за цими можна спробувати відшукати решту. Також чув про двоповерховий підземний бункер десь під Ірпенем, над яким розташоване футбольне поле, і взагалі, що ДОТи йдуть щонайменше до Ірпеня. Ще можна пошукати інформації в
велосипедистів, це гарні для велосипеда місця.
СОКОЛ написав:но мне былобы интересней разведать берега р. Мощюн со стороны
урочища Синяки. Хотя там и Ирпень рядом
А де це урочище? Селище Синяк на протилежному (лівому) березі Ірпеня, і значно північніше Мощуна (навпроти Гути-Межигірської).
Зверніть увагу, що у витоках річки Мощун, на захід від Вишгороду, знаходиться військова частина та полігон. Військова частина діюча. На північ від неї, з того ж повороту з траси Р-02, знаходиться завод будівельних сумішей.
http://maps.google.com/?ie=UTF8&t=k&om= ... .1157&z=13Також, десь там, де ЛЕП, що йде з Вишгорода, входить у ліс і повертає на північ, знаходиться невеличкий піщаний кар'єр, але там зараз влаштували звалище, і сморід стоїть страшенний.
Десь на північ від Мощуна ліс є розсадником різних порід сосен. Не знаю, як ставитимуться лісники до гасання там. Також в цьому лісі в цілому від Києва до гирла Ірпеня живе досить багато тварин: зайці, лиси, косулі (бачив неодноразово), кабани, і навіть лосі (теж бачив). Не знаю, наскільки взагалі коректно влаштовувати там гучний галас. Крім того, зараз може бути період гніздування лісових птахів.
Доречі, якщо хочеться саме позашляхових випробувань, то в лісі за Ірпенем, між Здвижівкою та Лубянкою, є болото Зелений Мох, і стара гать через нього, що йде від дороги, яка йде з Гостомеля на Здвижівку (на старому генштабі позначена як грунтова дорога з покращеним покриттям):
http://maps.vlasenko.net/?x=30.12&y=50.666&search=Я там був кілька років тому, гать була у достатньо поганому стані.
Гайдамака написав:Якщо пощастить може дороблю до того часу ТПК то броди не знадобляться, хіба що знадобляться некруті береги

Хоча за броди Олехі був би вдячний

Координат бродів в мене нема, в мене є якраз трек, як проїхати серед каналів і бетонним мостом через Ірпінь без бродів.