Радиатор 3110

Все, что касается двигателя, обсуждается тут

Модератор: Модераторы форума

Радиатор 3110

Повідомлення be single wolf » П'ят липня 31, 2009 20:20

Вопрос к тем у кого стоит радиатор Волги 3110. Почему то мне кажется ,что при адаптации етого радиатора на УАЗ ,неизбежно завоздушивание системы ,ибо радиатор печки оказывается выше верхней точки радиатора. При остановке двигателя ОЖ уйдет с печки в расширительный бачек. Учитывая то что мы получаем т.н.(закрытую систему), то назревает необходимость пускать обратку с печки на расширительный бачек. Неплохо бы проверить отношение по высоте (верхней точки печки) к (верхней точке основного радиатора). К етому радиатору иду в перспективе. Ну и у кого какие мнения на сей счет?
Ты проиграл - если утратил веру в себя. (Г.У. Рудель "Дьявол")
be single wolf
Участник движения

Повідомлення: 697

Повідомлення BoBeG » Суб серпня 01, 2009 0:25

Те що я бачив на фото , бачок ставили в найвищій точці, біля вакумника ГТЦ блище до кузова.
УАЗ 315201, УМЗ 414, воєнні мости
Участник движения

Повідомлення: 694
Машина: УАЗ 3151

Повідомлення hellcat » Суб серпня 01, 2009 1:15

На буханках радиатор печки выше радиатора и бачка, все работает. Если радиатор печки иномарочный поставить - еще и греет :)
Drive... to survive!

УАЗ-31601 '99, УАЗ-452 '85
hellcat
Член клуба

Повідомлення: 1248

Повідомлення be single wolf » Суб серпня 01, 2009 8:58

hellcat написав:На буханках радиатор печки выше радиатора и бачка, все работает. Если радиатор печки иномарочный поставить - еще и греет :)
Ну начнем с того что на буханках ,также как и на штатном 469, сам расширительный бачек находится ниже самого радиатора (верхнего бачка (чуть другая система)+ обем верхнего бачка радиатора довольно таки внушительный. Сама то печка 469го и так нехило дует,но я боюсь завоздушивания (система то полностью получается закрытой) ,а для нее ето очень актуально.
be single wolf
Участник движения

Повідомлення Mykola STARyy » Суб серпня 01, 2009 9:26

Можна поставити краник на верхній патрубок пічки для" розвоздушки", як на фіаті-дукаті. А ще рекомендую викинути кран пічки,замість нього поставити штуцер з чим побільшим проходом, а кран взяти від 2108. Якщо вистачить творчого потенціалу, можна провести трос з салону. тільки за раунок збільшення проходу навіть штатна пічка гріє в2 рази краще(по відчуттях),Пробував на Волзі, до УАЗа ще руки не дійшли.
Mykola STARyy
Участник движения

Повідомлення: 1174
Машина: УАЗ31512"Бабай"

Повідомлення be single wolf » Суб серпня 01, 2009 10:14

Mykola STARyy написав:Можна поставити краник на верхній патрубок пічки для" розвоздушки", як на фіаті-дукаті. А ще рекомендую викинути кран пічки,замість нього поставити штуцер з чим побільшим проходом, а кран взяти від 2108. Якщо вистачить творчого потенціалу, можна провести трос з салону. тільки за раунок збільшення проходу навіть штатна пічка гріє в2 рази краще(по відчуттях),Пробував на Волзі, до УАЗа ще руки не дійшли.
Да я по поводу плохой работы печки не плачу, просто открывать кран для стравливания воздуха после каждой заводки, ето уже наверно слишком. Где то читал об клапане,который автоматом стравливает воздух ,а жидкость не пропускает (помоему применяется в сантехнике)
be single wolf
Участник движения

Повідомлення r2 » Суб серпня 01, 2009 10:35

Я працюю в цій області і хочу сказати, що автоматичний розповітрювач треба ставити вертикально. Він має різьбу 3/8, але є 1/2 (15). Якщо ставити на подачу до пічки, то розрізати патрубок і звичайно вставити трійничок ЕЛОЧКА-ЕЛОЧКА посередині різьба внутрішня. Я не знаю як він поведе себе при антифризі, але на воді (системи опалення) він працює. Не дешевіть! Нормальний коштує 80-90 гр. Висота в зборі 8 см.
r2
Участник форума

Повідомлення: 56

Повідомлення be single wolf » Суб серпня 01, 2009 12:06

r2 написав:Я працюю в цій області і хочу сказати, що автоматичний розповітрювач треба ставити вертикально. Він має різьбу 3/8, але є 1/2 (15). Якщо ставити на подачу до пічки, то розрізати патрубок і звичайно вставити трійничок ЕЛОЧКА-ЕЛОЧКА посередині різьба внутрішня. Я не знаю як він поведе себе при антифризі, але на воді (системи опалення) він працює. Не дешевіть! Нормальний коштує 80-90 гр. Висота в зборі 8 см.
Да нет, его надо ставить в самой верхней точке радиатора печки ,потому как подача ОЖ идет через нижний патрубок. Ну на худой конец на верхнем (выходном) патрубке.
be single wolf
Участник движения

Повідомлення Mykola STARyy » Суб серпня 01, 2009 12:25

НЕ треба кожен раз розповітрювати. Один раз при заміні ОР. А потім повітрю нізвідки зайти в радіатор пічки, то й вода не стече. В Дукаті, Івеко, та практично у всіх бусах навіть в452 ж не стікає. А в фурах взагалі пічка на півтора метра вище радіатора. Якщо система герметична проблем не буде.
Mykola STARyy
Участник движения

Повідомлення: 1174
Машина: УАЗ31512"Бабай"

Повідомлення Student » Пон серпня 03, 2009 11:59

У меня радиатор от газ 3110. Проблем с завоздушиванием системы нет. У меня установлен расширительный бачок от Газели выше уровня радиатора. Так что воздуху есть куда выйти.
Что не убивает, то делает нас сильнее.
Student
Член клуба

Повідомлення: 3789
Телефон: +38050949 три три 29
Машина: УАЗ-31514

Повідомлення BoBeG » Пон серпня 03, 2009 23:38

BoBeG написав:Те що я бачив на фото , бачок ставили в найвищій точці, біля вакумника ГТЦ блище до кузова.

Фото як на УАЗі не найшов
але дуже схоже має бути
так як на волзі http://sergei321.users.photofile.ru/pho ... 254951.jpg
УАЗ 315201, УМЗ 414, воєнні мости
Участник движения

Повідомлення: 694
Машина: УАЗ 3151

Повернутись до Двигатель

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість