А не создать ли нам Спирто-заправку для УАЗ-клуба!

Тут говорим обо всём, что не вписывается в тематику других разделов

Модератори: Shurik, Модераторы форума

Повідомлення Voditel » Чет вересня 27, 2007 17:58

Да я верю, и работать оно будет.

Но зачем тогда блок управления с хитрой прошивкой?

Если сделать, как ты говоришь авто будет работать в аварийном режиме. В одном режиме, а остальные будут принесены в жертву. Нужна именно прошивка и другой СПЕЦИАЛЬНЫЙ спиртонасос высокого давления.
Voditel
Член клуба

Повідомлення: 3464

Повідомлення Shurik » Чет вересня 27, 2007 18:18

Если сделать, как ты говоришь авто будет работать в аварийном режиме. В одном режиме, а остальные будут принесены в жертву. Нужна именно прошивка и другой СПЕЦИАЛЬНЫЙ спиртонасос высокого давления.

да - именно так я и предполагаю.
Там, где асфальт, ничего интересного, а где интересно, там нет асфальта.

© Аркадий и Борис Стругацкие
Shurik
Член Клуба, Администратор форума

Повідомлення: 8853
Телефон: О67-49-26-l7l
Машина: УАЗ 3151

Повідомлення Stirlitz » Чет вересня 27, 2007 22:11

Из одесской области тут есть кто? Тоже в Киев гонять за спиртом как-то неинтересно выходит…
Voditel написав:А вообще лучше увеличить личные доходы до уровня незаметности цены топлива в евро или гривнах. Вот это достойная цель.
Пытался. Получилось. А они снова подняли цены. Теперь просто хочу перейти на вариант дешёвого топлива, будь то газ или спирт, чтобы при любом раскладе они не были чувствительны.
Stirlitz
Участник движения

Повідомлення: 541
Телефон: +380678114493
Машина: ГАЗ-21И «Волга»

Повідомлення zen » П'ят вересня 28, 2007 12:42

А что, на спирту Патриот поедет? И как это скажется на его движке. У кого то есть опыт експлуатации Патриотов на спирту? Если все ОК, то я за.
УАЗ - "Проходимец", в смысле бездорожник.
zen
Участник движения

Повідомлення: 826

Повідомлення Voditel » П'ят вересня 28, 2007 13:46

Патриот это инжекторная машина, читайте вышесказаное.
Voditel
Член клуба

Повідомлення Dmitry Skyrta » П'ят вересня 28, 2007 14:05

Гайдамака написав:Я би теж мабуть хотів би купити трохи спирту для ЛуАЗа.

Без проблем! Експерементуй з нами! Головне - не сподобається, повернешся на бензин, це простіше простого! Але чесно скажу, що не захочеться повертатися :)

"А взагалі, наскільки я читав в інтернеті, двигуни призначені для роботи на спирту не повинні мати гумових, магнієвих і алюмінієвих деталей, які ніби як окислюються."
Гуму спирт взагаліне чіпає, абсолютно, перевірено і підтверджено хімінакми. Алюміній теж, з магнієм не знаю (а де такий метал в двигуні? Піду дивитися :) )

"Не можна застосовувати звичайний електричний бензонасос через хорошу проводимість спирту."
А на УАЗах які? В америці спиртом кормлять доджі та крайслери, у мене є стаття, у них які насоси?

"Також потрібні нержавіючі паливні трубки і баки."
Навіщо? Мідь, цинк, сталь, їм все по боку :)

"Нейтралізуюче моторне масло."
Навпаки, звичайне! Після згорання спирту немає продуктів нафтогоріння, як то щелоч, кислоти, сірка і т.д. У мене масло після 2000 км навіть не посіріло!! Шокований був...

"Ніби як спирт також більш легкозаймистий."
Навпаки,у нього гірша "іспаряємость" і він горить з меншою теплоємністю, але набагато якісніше (КПД в двічі більше)

"І ще якщо змішувати з бензином, то від спирту може відділитись вода і теж буде заважати."
Ні, спирт з бензином і водою мішаються у будь-якій пропорції і утворюють надстабільну суміш, яку назад не розділити.

"Наскільки я зрозумів, для того щоб карбюратор працював на бензині, потрібно розсверлити жиклери на більшу дірку?"
Абсолютно вірно! В середньому у 1,3-1,4 рази, в залежності від бажання потужність\економічність. Робиться це легко, на інших жиклерах, не чіпаючи бензинові. В машині два комплекти. Щоб їх ставити, карб знімати НЕ потрібно.

"Також мабуть поставити раніше момент запалення? А степінь стиснення не треба збільшити?"
Запалення не можна ставити раніше, регулювання на бензині. Октанове число 130 од. Ступінь стиснення можна піднімати до 11-11,5, тоді витрати спирту будуть не у 1,3-1,4 раби більша за бензин, а такі ж самі літри, один в один! Але я так серйозно не переробляв двигун :)

"Інжектор я перепрошивати на жаль не вмію, крім того не впевнений чи він взагалі в принципі може давати імпульси вприску потрібної тривалості для вприску достатньої кількості спирту."
Може, у американців взагалі карбюраторних авто немає, тисячі їздять на спирту. Отже...

"Крім того, у мене інжектор напівмеханічний. І двигун шкода."
Двигуну спирт корисніший за бензин, де паскудиться масло, нагар на клапанах і т.д.

"А на ЛуАЗі я би з радістю спробував. Із екологічних міркувань.
Хоча в практичній доцільності я сумніваюсь."
Екологія - це чудово! Економічна доцільність є, перевірено мною.

"Занадто складно спирт купувати, нема де зберігати"
Буде спирто-заправка, ця проблема вас не турбуватиме, візьму її на себе :)

"довго перекручувати назад жиклери, коли потрібно буде на бензині".
Для цього карб знімати не потрібно, робиться за 2-3 хв, крім того можна зробити регулівний жиклер: підняв капот, прикрутив вінтика - поїхав.

"Ніяк не можу повірити в економічну доцільність виробництва спирту для палива."
Доведеться :) Собівартість 40 коп, продають по 1,64-67 грн за л.

"Зате відновлюване джерело енергії, що справді приємно."
Так, і крім того - ніякої залежності від Росії!

"Коротше кажучи, я попросив би будь ласка мене теж взяти в долю, коли поїдете за спиртом. Правда, у мене тільки один УАЗ, причепа нема.[/quote]
Без питань! Залиши свої координати, приїзжай на зустріч через тиждень-два., будемо щиро раді!
Езжу на СПИРТОХОДЕ
Dmitry Skyrta
Участник движения

Повідомлення: 375

Повідомлення Dmitry Skyrta » П'ят вересня 28, 2007 14:13

Voditel написав:1. Баки и трубопроводы надо пластиковые.
2. Сальники (включая клапана механического бензонасоса) из специальной (медицинской) и соответственно более дорогой резины.
3. Электробинзонасос вообще "пошлет" почти сразу.
4. Нужно специальное масло и свечи (желательно еще вся камера загорания покругу). На 402 двигле клапана выгорают даже на 95 бензине.
5. Вся выхлопная система из нержавейки.
6. Влагоотделитель в топливной магистрали.
7. Присадка для зимней эксплуатации.
8. Большая концентрация испарений спирта очень вредна для человека (это про чистый воздух в городах).

Зачем эта пурга?

1. А цинк, сталь, медь чем не нравяться? Принесу тебе книгу с лаб.испытаниями реакций спирта на металы, идентично бензину.
2. На покатушках посмотришь мои обычные резиновые сальники? Ликбез: спирт нейстрален к резине и пластику.
3. На УАЗах такого нет, СААБы серийно делают под спирт (Е85), ездят?
4. Просто бред. Без коментариев. Может золотое масло и чудо-свечи?
5. Ага, и покрыть серебром! :)
6. Че-че?
7. Боишся, что спирт замерзнет или загустеет?
8. При сгорании спирта выделяеться СО2 и Н2О в виде пара. Можно сравнить с копотью от бензиновых грузовиков?
А вообще почитайте бразильские сайты и отчеты о посевах и цене производства спирта для всех.

Не надо ляля, цена производства спирта 40 коп за литр, это ФАКТ, а не рассуждения с неба.

Бразильцы на этом не одну собаку сели, и список могут продолжить.

И чего же они все ездять на нем и ездят, а мир все злиться и злиться?
В общем, не все так просто.

Так все говорили! А я взял и езжу! И миллионы людей в США, Канаде, бразилии и вся Швеция ездит! Неужели?
Езжу на СПИРТОХОДЕ
Dmitry Skyrta
Участник движения

Повідомлення Dmitry Skyrta » П'ят вересня 28, 2007 14:19

Shurik написав:Точно. В Діми э всі коєфіцєнти.

:)
На скільки зможеш. То додасть ефект - у спирту октанове число 100.

Запалення не можна чіпати, бо детонації ніколи не дочекаешься. 130 од. :)
Можна. Просто то багато мороки. Але навіть при нашій степені стисненя воно вигідніше на 40% чим бензин.

Вірно! При ступіні 11-11,5 витрати спирту будуть 1:1 з бензином. Економічність. Але добре навіть при 8-9.

"Інжектор можна спробувати залити спирт, і спаскудити давач температури, щоб він завжди показував наприклад 40 градусів.(практично то просто замінити давач температури для процесора сталим резистором) Він буде давати більше пального - типу
подсосу. Має спрацьювати."

Це найспростіший спосіб, але краще перепрошити, по-перше, підбираючи правильне співвідношення, а по друге можна легко назад прошити під бензин.

"Діма добавляє в спирт не бензин а ефір. Так що проблема з випадінням води виключається."

Зараз спробував і добавляю таки бензин, 3 літри на 37 літрів спирту, заводиться на холодну, ніяких там розлоювать, то все чутки :)

"Крім того фільтр відстойник дуже файно фільтрує воду - тільки її зливати час від часу треба.

Вірно! Крім того, якщо хто не знає, у бензині навіть в найкращих заправках, присутні 3-4% води, а на поганих до 10%, можна навіть, вибачте, пісати в банзин і нічого не буде :)
Езжу на СПИРТОХОДЕ
Dmitry Skyrta
Участник движения

Повідомлення Dmitry Skyrta » П'ят вересня 28, 2007 14:26

Гайдамака написав:
Діма добавляє в спирт не бензин а ефір.
Вибачаюсь, а для чого доавати в спирт ефір? Я просто думав не в спирт бензин, а в бензин спирт. Хоча навіщось таке роблять, 85% спирто-бензинова суміш більше використовується ніж 100%

100% спирт (насправді 92-94%, але то деталі) не випаровується достатньо при менше, ніж 20С. Для цього в спирт додають від 5 до 15% бензину (в залежності від пори року) або ефірів (їх треба 2-4%, але вони дорожчі і небезпечні у транспортуванні + їх важко дістати, на відміну від бензину :))

Зараз у мене так: один бак 38 л - бензин 100%, звідти щоразу беру 3 л, вистачає на 12 разів. У багажнику 9 каністр спирту по 26л, вистачає на 7 повних баків по 38 л, на яких я проходжу по трассі 1700 км (14-15л\100 км), по місту 110-1300 км (23-25л\100 км в залежності від пробок)
Езжу на СПИРТОХОДЕ
Dmitry Skyrta
Участник движения

Повідомлення Dmitry Skyrta » П'ят вересня 28, 2007 14:28

Mamont написав:неловко, но что такое ТАТ? :) Грузовичек?
5 тонник...[/quote]
Уууу, круто! 5 ТОНН :shock: УРЯЯЯ! :) Поначалу, правда, так много не надо, но на перспективу очень даже.
Езжу на СПИРТОХОДЕ
Dmitry Skyrta
Участник движения

Повідомлення Dmitry Skyrta » П'ят вересня 28, 2007 14:30

Alex61 написав:А что, на спирту Патриот поедет? И как это скажется на его движке. У кого то есть опыт експлуатации Патриотов на спирту? Если все ОК, то я за.

Абсолютно уверенно поедет, нужно перепрошить инжектор и все, но опыта пока нет. Если вы будете первым - внесете огромный вклад в историю перехода Украины на биотоплива :)
Езжу на СПИРТОХОДЕ
Dmitry Skyrta
Участник движения

Повідомлення Voditel » П'ят вересня 28, 2007 20:03

Так и я за пробу!
Voditel
Член клуба

Повідомлення zen » П'ят вересня 28, 2007 20:36

А что значит перепрошить инжектор ? В чем заключается перепрошивка, кто и где ее может сделать и за сколько?
УАЗ - "Проходимец", в смысле бездорожник.
zen
Участник движения

Повідомлення: 826

Повідомлення Voditel » П'ят вересня 28, 2007 21:40

Да перепрошить можно без труда.

Главная проблема насос высокого давления.

Написал, помоему, уже 3 раза.
Voditel
Член клуба

Повідомлення Dmitry Skyrta » Суб вересня 29, 2007 19:56

РЕБЯТА!
Искреннее спасибо всем, кто поддерживает идею, заинтересовался и пишет в этой ветке, огромная благодарность людям, готовым помочь в ее реализации!

НА СЕГОДНЯ У НАС ЕСТЬ:
-------------------------------
1) Человек, головый помочь с доставкой спирта в количестве 1,5-5 тонн за раз (имя вписать золотыми буквами на вывеске). Если есть кто-то с буханкой или прицепом, пишите все равно.

2) Я помогаю з нарядами, довереностями, договорами, банковскими платежками и вкладываю деньги в партию спирта и канистры.

3) Даю два жиклера для пробы любому желающему поездить на спирту, катаю на своем, слушаем двиг и изучаем выхлоп, моно нюхать бак :)

Если серьезно, то предлагаю организовать "Глобальную встречу" на ближайших покатушках всем, кто в теме спиртоходов! :)

ОСТАЛОСЬ:
--------------
1) Найти маааасенький уголок в Киеве (2-3 м2), гараж, навес от дождя или даже просто кусочек земли в клеенкой, где будет наш ЦЕНТР :))) И понеслись! Тогда сможем встречаться прямо на заправке, все обсуждать, пробовать, делать.
Востаннє редагувалось Dmitry Skyrta в Нед вересня 30, 2007 22:14, всього редагувалось 1 раз.
Езжу на СПИРТОХОДЕ
Dmitry Skyrta
Участник движения

Поперед.Далі

Повернутись до Круглый стол

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість